Kültür-SanatManşet

9. Yeşil Yayla Festivali’nde tema, “Geri Dönüşüm ve Çöp”

0
Festivali'nin bu yılki teması; “Geri dönüşüm ve Çöp”

Her yıl Doğu Karadeniz’de bölgenin yerel değerlerini tanıtmak amacıyla farklı bir tema altında GOLA Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği tarafından düzenlenen 9. Yeşil Yayla Kültür Sanat ve Çevre Festivali‘nin  bu yılki teması; “Geri dönüşüm ve Çöp”, sloganı ise “Sevgini bırak, çöpünü değil !” olarak belirlendi

Festival bu sene 15-16-17 Ağustos 2014 tarihlerinde  Rize’nin  Ardeşen ilçesindeki Fırtına Deresi kenarı ve Fırtına Vadisi boyunca yöre halkı ve katılımcılarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Festivali'nin bu yılki teması; “Geri dönüşüm ve Çöp”

Festivali’nin bu yılki teması; “Geri dönüşüm ve Çöp”

Eski Çoraplardan Çanta Atölyesi ve Cennetteki Çöplük

Yeşil Yayla Festivali’nin programı bu sene de dopdolu. 3 günlüğüne katılımcılarını Karadeniz’in benzersiz doğası ve kültürü ile harmanlayacak olan festivalde bu sene öne çıkanlar, Denizhan Özer kuratörlüğünde açık hava sergisi, rafting, eski çoraplardan çanta yapım atölyesi, geleneksel yemek atölyesi, ve Laz kültüründe geri dönüşüm ritüelleri.

Çamlıhemşin’deki tarihi konakların da katılımcılar tarafından ziyaret edilebileceği Yeşil Yayla Festivali’nde ayrıca Fatih Akın‘ın belgeseli  “Cennetteki Çöplük”ün gösteriminin ardından  filmin görüntü yönetmeni Bünyamin Seyrekbasan ile film üzerine bir söyleşi yapılacak.

Festivale Her Yıl Farklı Bir Tema

5 yeşil yayla

İlk 8 yılında sırası ile Eko-Kültürel Turizme Giriş, Kırsal Mimari, Dereler, Taşlar, Şifalı Bitkiler, İnekler, Geleneksel Meyveler, Arılar ve Geleneksel Arıcılık temalarının işlendiği festivalin bu sene Slovakya‘dan konukları da var. Yeşil Yayla için Karadeniz’in yolunu tutacak olanlar Zahrada Kültür Merkezi’nin geri dönüşüm temalı atölye ve sunumlarına da iştirak edebilirler.

Yeşil Yayla Geleneği: “Geri Dönüşüm ve Ritim Atölyesi” ve “Karadeniz Kadın Sahnesi”

3 9. Yeşil Yayla AfisHer yıl olduğu gibi bu yıl da festival Karadeniz’in vazgeçilmezi müzik ve dans ile içiçe. Birol Topaloğlu, İrlandalı Grup D Minors  ve  Emre Pehlivanlar’ın konserlerinin yanısıra artık bir Yeşil Yayla geleneği halini alan GOLA Laz Halk Şarkıları Çocuk Korosu, Şafak Velioğlu yönetiminde “Geri Dönüşüm ve Ritim Atölyesi” ve “Karadeniz Kadın Sahnesi” de festival programında. Geçen sene BGST’li (Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu) dans sanatçıları Levent Soy ve Ömer Ongun’un verdiği  “Dans Atölyesi” nin bu sene de programa eklendiğini anımsatalım.

Festival programı, katılım, konaklama, ulaşım vbn ile ilgili ayrıntılı bilgileri ve diğer tüm son dakika haberlerini  Gola Derneği’nin resmi sitesi golader.org/ ve festivalin facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.