KadınManşetTürkiye

8 Mart’a giderken: Dört kadın öldürüldü, bir kadın şiddete rağmen hayatta kaldı

0

Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü  karşılamaya hazırlanırken yalnızca iki gün içerisinde dört kadın erkekler tarafından öldürüldü.

Samsun‘da bir kadına ise beş yaşındaki çocuğunun gözleri önünde ayrıldığı erkek tarafından öldüresiye şiddet uygulandı. Kadın, hayatta kalmayı başardı.

Cinsel saldırı sonrası öldürdü

Aydın‘ın Sultanhisar ilçesinde yalnız yaşayan 92 yaşındaki Hanım Pınalı, evinde boğularak öldürüldü. Polis ekipleri evde yaptığı incelemede, eşyaların dağınık olduğunu ve bazı ziynet eşyalarının çalındığı tespit etti.

Daha sonrasında ise gözaltına alınan şüpheli A.Ç.’nin (23), yaşlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı.

Fotoğraf: DHA

Dört çocuğunun yanında öldürüldü

Ankara’da Reyhan Korkmaz isimli kadın dört çocuğunun gözü önünde  öldürüldü. İnşaat işçisi Zeynel Korkmaz, eve geldiğinde henüz bilinmeyen nedenle eşi Reyhan Korkmaz ile tartışmaya başladı. Daha sonrasında ise aldığı bıçakla Reyhan Korkmaz’ı boğazından bıçaklayarak öldürdü.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin bölgede yaptığı kapsamlı arama çalışması sonucu Zeynel Korkmaz yakalanarak gözaltına alındı.  Zeynel Korkmaz’ın başka bir kadınla da dini nikahlı olduğu öğrenildi.

Ayrıca, Zeynel Korkmaz’ın daha önce de eşine şiddet uyguladığı ve bu nedenle hakkında uzaklaştırma kararı verildiği belirlendi.  Zanlının ifadesinde suçunu kabul ettiği ve ‘cinnet geçirme’ bahanesini söylediği öğrenildi.

İki kadın vurularak öldürüldü

Nuran Koçer ve Fatma K. İsimli iki kadın ise erkekler tarafından vurularak öldürüldü. Denizli’de yaşayan 26 yaşındaki Fatma K. boşandığı erkek tarafından pompalı tüfek ile öldürüldü. Üzerine dokuz kez ateş edildi.

Kayseri’de yaşayan 40 yaşındaki Nuran Koçer, boşandığı erkek Şükrü Efe tarafından öldürüldü. Şükrü Efe, çıkan tartışmada 3 çocuğunun annesi Nuran Koçer’e belinden çıkardığı tabancayla beş el ateş etti.

Zanlı, ilk etapta olay yerinden kaçtı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından başlatılan inceleme sonunda Şükrü Efe yakalanarak gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

Çocuğunun yanında darp edildi

Samsun‘da bir kadın sokak ortasında üç yıl önce boşandığı İbrahim Zarap tarafından beş yaşındaki çocuğunun gözleri önünde öldüresiye darp edildi.  Samsun Canik Belediye Binası’nın bahçesinde yaşanan olay videoya alındı.

Videoda Zarap’ın yerde yatan kadına vurmaya devam ettiği sırada kız çocuğunun “Lütfen” diyerek durdurmaya çalıştığı ve ağladığı görüntüleniyor. Görüntüler sosyal medyada da büyük tepki topladı.

‘En ağır şekilde cezalandırılması lazım’

Başında ve yüzünde ezikler oluşan E.M. hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikeyi atlatan ve tedavi altına alınan E.M, “Daha iyi olmam için de onun en ağır şekilde cezalanması lazım” dedi.

Olaya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, soruşturma başlatıldığını belirtirken, şahsın gözaltına alındığını duyurdu:

Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.