70 müzisyen 10 dilde söyledi: Aşıkların Sözü Kalır

Baskı, sansür ve yasaklara karşı 70 müzisyen bir araya gelerek 10 ayrı dilde 'Âşıkların Sözü Kalır' dedi.

Müzik Susturulamaz Kolektifi çağrısıyla bir araya gelen yetmiş müzisyen, mevcut baskı, sansür ve engellemelere karşı “Aşıkların Sözü Kalır” dedi.

Eser, yetmiş müzisyen, yüzden fazla gönüllünün bir yıllık uzun çalışması sonucunda ortaya çıktı. Şarkının ilk versiyonu 1 Mayıs’ta yayınlandı. Şarkının 17 dakikalık uzun versiyonuna ek olarak beş dakikalık halay versiyonu da kolektifin Youtube hesabında yayınlandı. “Aşıkların Sözü Kalır” geleneksel müzikten rocka, cazdan rape, halaydan reggaeye kadar birçok farklı türde söyleniyor.

Şarkıda Türkçe, Kırmançi, Zazaca, Lazca, Arapça, Farsça, Ermenice, Çerkesçe, Ladino, Karadeniz Rumcası gibi pek çok dilden söze yer veriliyor.

Müzik Susturalamaz Kolektifi, söz konusu eser için gerçekleştirdikleri çalışmayı şöyle anlatıyor:

“Bugüne kadar yapılmış en kapsamlı, en renkli, en kucaklayıcı kolektif üretimlerden biri olması için çabaladık.”

Baba Zula grubundan Murat Ertel, şarkının hem bastecisi hem de söz yazarı. Şarkı, yine aynı gruptan Levent Akman‘a ait.

Ceylan Ertem, Hayko Cepkin, Ozbi, Doğan Duru, Feryal Öney, Burhan Şeşen, Cahit Berkay, Ayşenur Kolivar, Yasemin Göksu  ve Metin Kahraman gibi isimler de şarkıyı seslendiren yetmiş müzisyen arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Basın meslek örgütleri yeniden ısıtılan ‘etki ajanlığı’ düzenlemesine tepkili: Gazeteciliğe saldırı

'Etki ajanlığı' maddesinin tekrar gündeme getirilmesine tepki gösteren meslek örgütleri, iktidarın her türlü gazetecilik faaliyeti üzerinde baskı oluşturmak istediğine vurgu yaptı.

Açık Radyo’suz olmaz!

'Hüznün fiziği'nin diyalekti açısından bakarsak en derin hüzünler en coşkulu ve en mutlu adımları getirecektir. Tabii yaşama ve mücadeleye olan inancımızı yitirmemişsek...

[COP16] Bilim insanları: İnsanlık dünyanın doğal sınırlarını parçalamanın eşiğinde

Cop16 konferansı başlarken bilim insanları ve akademisyenlerden kritik uyarılar geliyor: Sadece temel türleri kaybetmedik, Dünya ile bağlantımızı da kaybettik. Acilen harekete geçilmeli.

Zonguldaklı gazeteciler bu kez kendi hakları için sokağa çıktı

Madenci Anıtı önünde oturma eylemi yapan Zonguldaklı gazeteciler, Anadolu basınının düşük ücretler, sansür, emek hırsızlığı gibi nedenlerle can çekiştiğini belirtti.

[İklim Masası] ‘Akıllı şehirler iklim değişikliğine çözüm olabilir mi?’

Günümüzün dinamiklerini koruyan teknolojik girişimler, iklim veya enerji sorunlarına yanıt vermediği gibi, seçilmişleri kurtaracak bir 'uzay gemisi' modeliyle ayrımcılığını da güçlendiriyor. 

EN ÇOK OKUNANLAR