TürkiyeManşet

65 saat sonra mucize: 3 yaşındaki çocuk enkazdan yaralı çıkarıldı

0

İzmir depreminin ardından yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında sabah saatlerinde sevindiren bir haber daha geldi. 14 yaşındaki İdil Şirin’in gece 58’inci saatte sağ kurtarılmasının ardından sabah saatlerinde de üç yaşındaki Elif Perinçek, Doğanlar Apartmanı’nın enkazından sağ çıkarıldı. Küçük Elif, 65 saattir enkaz altındaydı. 

Enkazda Elif’e ulaşan itfaiyeci Muammer Çelik o anları şöyle anlattı: “Elif benim parmağımı bir tuttu… Yüzünü temizledim, tozunu aldım. Bir arkadaşımla beraber aldık, parmağımı tuttu, hiç bırakmadı sağlık kabinine gidene kadar. O çocuk yaşamayı sonuna kadar hak ediyor…” 

Elif Perinçek’in artık İstanbul Büyükşehir Belediyesinde “itfaiyeci ağabeyleri” olduğunu ifade eden Muammer Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elif ne zaman isterse başımızın üstünde yeri var. İstediği an gelebilir. Çünkü ağabeyleri onu orada bekliyor. O bizim Elif mucizemiz oldu. Bütün İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının hediyesi olmuştur. Biz Elif’i sevdik, Elif de inşallah bizi sever…”

İlk olarak su isteyen ve hastanede tedaviye alınan Elif’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Depremde çöken Rıza Bey Apartmanı enkazından Ares adlı köpek de bu sabah çıkarıldı. Fotoğraf: Abdullah Doğan / AA.

Kandilli Rasathanesi’nin büyüklüğünü 6.9 olarak ölçtüğü depremde İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), açıklamasına göre, 83 kişi hayatını kaybetti, toplam yaralı sayısı 994. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.