DünyaHayvan HaklarıManşet

63 Afrika pengueni arı saldırısı sonucu hayatını kaybetti

0

Güney Afrika‘daki doğal yaşam koruma grupları, soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 63 Afrika pengueninin arı saldırısına uğrayarak öldüğünü açıkladı.

Güney Afrika Parklar Müdürlüğü, geçtiğimiz cuma günü Fish Hoek‘te de çok sayıda arı tarafından sokulmuş bir ölü penguen bulunduğunu kaydederken, ölü penguenler üzerinde hala toksikoloji ve hastalıklarla ilgili incelemelerin sürdüğünü ve bölgedeki durumun gözlemleneceğini de ifade etti.

‘Şimdiye kadar bilinen ilk saldırı’

Sayıları azaldığı için koruma altına alınan Simonstown yakınlarındaki bir kolonideki 63 penguen, sahilde her biri çok sayıda arı tarafından sokulmuş olarak bulundu. Vücutlarında başka bir yara izine ise rastlanmadı.

BBC‘ye konuşan ulusal park yetkilileri, yılda 60 bin civarında kişinin ziyaret ettiği dünyaca meşhur Boulders Plajı‘nda, şimdiye kadar bilinen bu tür ilk saldırı olduğunu söyledi.

Penguenler ve arıların genellikle bir arada yaşadıklarını kaydeden Güney Afrika’nın ulusal parklarında deniz biyologu olarak çalışan doktor Alison Kock, “Arılar kışkırtılmadıkça sokmazlar. Yakınlardaki bir yuva ya da kovanın zarar gördüğü ve arıların topluca kaçarken saldırganlaştığı varsayımı üzerinde duruyoruz. Ne yazık ki o sırada karşılarına penguenler çıkmış olmalı” ifadelerini kullandı.

Güney Afrika Sahil Kuşlarını Koruma Vakfı‘ndan veteriner David Roberts Fransız Haber Ajansı AFP‘ye yaptığı açıklamada, “Bu çok nadir görülebilecek bir olay. Böyle bir şeyin sık sık olmasını beklemiyoruz, şanssızlık” dedi.

Uluslararası Doğa Koruma Birliği‘ne göre, Afrika penguenlerinin sayılarının azalmasının nedenleri aşırı avlanma ve iklim krizi.

Cape‘deki bal arıları da birçok koruma alanının bulunduğu bölgedeki ekosistemin bir parçası.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.