Kültür-SanatManşet

5. Uluslararası Çanakkale Bienali iptal edildi

0

Çanakkale Bienali İnisiyatifi’nce yapılan açıklamada “İçinde sanatın olmadığı gelişmelerin sanatın kendi pratiklerinin önüne geçtiği koşullarda coşkumuzu ve motivasyonumuzu yitirdik” denilerek bienalin iptal edildiği duyuruldu.

27

Bu sene beşincisi gerçekleşecek olan Çanakkale Bienali resmi sayfasında yaptığı açıklama ile bienalin iptal edildiğini duyurdu.

Bu sene 24 Eylül – 6 Kasım tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 5. Uluslararası Çanakkale Bienali “Göç” olgusu üzerinden 42 uluslararası sanatçının da katılımıyla gerçekleşecekti.

Çanakkale Belediyesi tarafından desteklenen ve Çanakkale Bienali İnisiyatifi (CABININ) tarafından düzenlenen bienalin iptal edildiği resmi internet sayfasından duyuruldu.

Açıklamada, 3. Çanakkale Bienali’nden bu yana genel sanat yönetmenliği ve eş-küratörlük görevini yürütmekte olan Beral Madra’nın gündem nedeniyle görevinden kendi isteğiyle ayrıldığı belirtildi.

Çanakkale Bienali İnisiyatifi yaptığı açıklamada, gerçekleşmeyen bianeli Aylan Kurdi’nin cansız bedeninin Çanakkale sahillerine vurduğu günü hatırlatarak vatansız kalmış tüm insanlara ithaf etti.

 

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.