Doğa MücadelesiManşet

40 HES karşıtı, Cehennemdere’yi işgal etti!

0

Mersin’in Çamlıyayla ilçesindeki “Cehennemdere Vadisi”ne hidroelektrik santral (HES) yapılmasına karşı tepkiler devam ediyor. Çamlıyayla’nın sevenleri, HES’e karşı mücadele etmesi için bölge halkını bilgilendirme çalışmalarına başlayacak.

Cehennemdere HES projesi, bölgedeki doğal güzellikleri ve binlerce yılda oluşmuş endemik türleri yok edecek. Sebil Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., 20 Megawatt’lık enerji için bölgede doğa katliamına başladı. Vadide ağaçlar kesildi, tel örgülerle çevrildi, vatandaşların girişine kapatıldı.

HES’e Hayır Platformu, bölgeye bir gezi düzenledi.  İlk gün fotoğraflarla Cehennemdere’nin güzellikleri anlatıldı. Bölge halkının HES’e karşı mücadeleye katılması gerektiği vurgulandı. Ertesi gün ise bölgeye doğa yürüyüşü gerçekleştirildiYürüyüş gününde, 40 kişi tel örgüleri aşarak Cehennemdere’ye girdi.

İşgalcilerden  Harun Talaş, Cehennemdere’ye eskiden kamp yapmak için geldiğini ama artık buranın katledildiğini belirtti. Platformun kurucularından Şerife Hasoğlu ise HES’i ‘burada yaşayanların özel mülküne tecavüz’ olarak niteledi.  HES’in geleceği yok edeceğini dile getiren Hasoğlu, yürütmenin durdurulması için dava açtıklarını ve mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Platformun kurucularından Rıfat Gürbüz ise, Cehennemdere’nin doğal güzelliğinin yanı sıra, birçok endemik türe de ev sahipliği yaptığını söyledi. 15 yıldır bu bölgeye doğa yürüyüşü ve fotoğraf turları düzenlediğini ifade eden Gürbüz, kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.  En kısa zamanda bölge halkını içine alan aydınlatma çalışmaları yapacaklarını belirten Gürbüz, bunun için akademisyenler ve bilim insanlarına ulaşmaya çalışacaklarını ifade etti.

EVRENSEL

You may also like

Comments

Comments are closed.