DünyaManşet

32 saatlik operasyon bitti

0

Fransa’nın Toulouse kentinde 7 kişinin ölümünden sorumlu tutulan saldırganın kıstırıldığı evin penceresinden atlayarak öldüğü açıklandı. Operasyonda 2 polis memuru da yaralandı.

Fransa’nın Toulouse kentinde üç ayrı saldırıda 7 kişinin ölümünden sorumlu tutulan 23 yaşındaki Muhammed Merah’ın öldüğü Fransız İçişleri Bakanı Claude Gueant tarafından doğrulandı.

Fransız polisi Çarşamba gecesinden bu yana saldırganı sağ ele geçirmeye çalışıyordu. Ancak bu sabah polisle yaşadığı silahlı çatışmanın ardından saldırganın bulunduğu evin penceresinden atladığı bildirildi.

Elindeki silahla kendini aşağı atan Muhammed Merah’ın öldüğü yetkililer tarafından doğrulandı.

Olay yerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gueant, sabah saatlerinde eve kapıdan ve pencerelerden girilerek baskın yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Saldırganın banyoya saklandığını ve apartmana giren özel time bağlı polislerin üzerine ateş açtığını belirten Gueant, saldırganının elinde silahla kendisini pencereden dışarı attığını kaydetti.

Gueant, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

Operasyonda iki polisin de yaralandığı açıklandı. Bakan, polislerden birinin ayağından yaralandığını, diğerinin ise şokta olduğunu ifade etti.

(DW)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.