Kategoriler: Sivil Toplum

3. Kadın Yazarlar Sempozyumu: Suat Derviş

İstanbul’da Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Kadın Yazarlar Sempozyumu, Türkiye edebiyatının özgün yazarlarından Suat Derviş’e adandı. Sempozyum, 4–5 Nisan 2013 tarihleri arasında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

Fosforlu Cevriye

Suat Derviş’in eserlerini, yazarlığını ve çağdaş Türkiye Edebiyatı içindeki yerini çok disiplinli bir platformda yeniden okumayı ve tartışmayı amaçlayan sempozyumda, yazarın Türkiye sinemasında da kült haline gelmiş Fosforlu Cevriye romanının uyarlamaları da yer alacak. Popüler kültür tarafından farklı dönemlerde üretilen bu uyarlamaların; dönemin siyasal, toplumsal ve “toplumsal cinsiyetçi” bakış açılarını nasıl yansıttığı tartışılacak.

 

Sempozyumda pek çok akademisyen, yazar ve araştırmacı Suat Derviş edebiyatı ile ilgili çalışmalarını sunacak.  Yazar Prof. Dr. Erendiz Atasü, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Raşit Cavaş, Prof. Dr. Fatmagül Berktay ve Prof. Dr. Nazan Aksoy sempozyuma konuşmacı olarak katılacak isimler arasında. Sempozyuma gönderilen tüm bildiriler daha sonra kitap haline getirilerek arşivlerdeki yerini alacak.

(Uçan Süpürge)

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi