Doğa MücadelesiManşet

3 büyükleri kimyasal birleştirdi

0

Yalova‘da kurulacak kimyasal depolama tesisine karşı çıkan 3 büyük kulübün taraftarları, ‘Çocuklarımızın Geleceğini Kirletmeyeceğiz‘ pankartları açtı.

Yalova’nın Taşköprü Beldesi‘ne kurulacak kimyasal depolama tesisine karşı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş‘ın taraftar dernekleri ortak basın açıklaması yaptı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde toplanan 3 kulübün taraftarları, ”Çocuklarımızın Geleceğini Kirletmeyeceğiz” pankartları açtı.

Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Samet Baykara, Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Nedim Güven ve Galatasaraylılar Derneği Başkanı İlhan Gökkılıç’ın önderliğinde toplanan yaklaşık 100 kişi, kimyasal depolama tesisi aleyhine slogan attı.

Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Baykara, grup adına yaptığı basın açıklamasına, ”Bizler, üç ezeli rakip, üç ebedi dost camianın Yalova’daki temsilcileri olarak spor ve futbol dışı gündemle toplandık” sözleriyle başladı.

Taşköprü’de depolanacak atıkların, dünyanın en büyük ve en tehlikeli kimyasal atıkları olduğunu ileri süren Baykara, ”Bizler, zehirlenmek istemiyoruz” dedi.

Depolanacak kimyasal maddelerin Marmara Bölgesi’ni yok edebileceğini savunan Baykara, ”Türkiye’ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapılırcasına Hollanda, Fransa, Kanada ve birçok ülkenin kendi sınırları içinde istemediği pislikler gemilere yüklenip Türkiye’deki çöplüğe gönderilecek. Böyle bir tesisin kurulmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra kol kola giren üç kulübün dernek başkanı ve taraftarlar Gazipaşa Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Gruba yaklaşık 200 kişilik Yalovaspor taraftar grubu da katıldı. 4 kulübün taraftarları Cumhuriyet Meydanı’nda kimyasal depolama tesisi aleyhine sloganlar attı. (Ajanslar)

You may also like

Comments

Comments are closed.