ManşetTürkiye

3 akademisyene tutuklama talebi

0

Akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya, Kıvanç Ersoy “terör örgütü propagandası yapmak” ve TCK 301. maddesinde yer alan “Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve organlarını aşağılamak” suçundan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

31

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, bildiriye imza atan ve İstanbul’da ikamet eden toplam 733 akademisyenin geçtiğimiz hafta başından itibaren ifadelerinin alınmasına başlandı.

Soruşturma kapsamında savcılık, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Esra Mungan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Kıvanç Ersoy ile bildiriye imza attıktan sonra işten çıkarılan Nişantaşı Üniversitesi öğretim üyesi Muzaffer Kaya ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğretim üyesi Meral Camcı hakkında gözaltı kararı verdi.

Bunun üzerine, akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Meral Camcı’nın ise yurtdışında olduğu belirlendi.

Sağlık kontrolünden geçirilen 3 akademisyen Vatan Caddesi’nde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Akademisyenler Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarıldı.

Savcılıksa Akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya, Kıvanç Ersoy “terör örgütü propagandası yapmak” ve TCK 301. maddesinde yer alan “Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve organlarını aşağılamak” suçundan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.

 

(DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.