ManşetMedya-İnternet

29 gazeteci ve yazarın “FETÖ üyeliği” iddiasıyla yargılandığı dava başladı

0

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen cemaatine yakın olduğu iddia edilen gazetelere yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 29 gazeteci ve yazarın yargılamasına başlandı.

Anadolu Ajansı, söz konusu davayı, haberinde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) medya yapılanması” olarak adlandırdı.

Elif Akgül’ün Bianet’te yer alan haberine göre Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki duruşmalar, kesintisiz 1 hafta devam edecek.

Yargılananların isimleri alfabetik sırayla şöyle:

Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Atilla Taş, Bayram Kaya, Bülent Ceyhan, Bünyemin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Davut Aydın, Emre Soncan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammet Sait Kuloğlu, Muhterem Tanık, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Said Sefa, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, davanın bugünkü ilk duruşmasında 26 tutuklu, bir tutuksuz sanık katıldı. Sanıklardan gazeteci Said Sefa ile Bülent Ceyhan ise katılmadı. Davanın tek tutuksuz sanığı ise Muhterem Tanık.

Davayı Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Selina Doğan, Şafak Pavey ile Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da izliyor.

Ayrıca tutuklu gazetecilerin çok sayıda yakını da davayı izliyor. Sanık ve izleyici sayısının çok olması nedeniyle duruşma Çağlayan Adliyesi’nin zemin katındaki büyük salonda görülüyor.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.