Kategoriler: ManşetTürkiye

28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı Karadayı serbest bırakıldı

28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı savcılık ifadesinin ardından tutuklanması istemiyle sevkedildiği nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Karadayı buna göre haftada bir gün karakola giderek imza verecek ve yurtdışına çıkamayacak.

Karadayı’nın avukatı Erol Yılmaz Aras adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin 28 Şubat soruşturmasına konu olan olaylarla herhangi bir bağının bulunmadığını; mahkemenin de savcılığın görüşüne katılmadığından serbest bırakılma kararını verdiğini söyledi.

Karadayı’nın gözaltına alınması ile ilgili olarak hükümetten ilk yorumu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptı. Bozdağ, Karadayı’nın ifadeye çağrılmasıyla ilgili, ”Devam eden adli bir süreç. Adli süreç devam ettiği için şimdi işin özüne dair bir yorum yapmamız doğru olmaz. Süreci hep beraber görmekte fayda var” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de, “Türkiye normalleşirken, daha güçlü demokrasiye doğru yol alırken, geçmişte yaşanmış demokrasi ve hukuk dışı uygulamaların hesabının sorulmaması mümkün değildir” diye konuştu.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu başkanı Nimet Baş ise “bağımsız olarak yargının yürüttüğü soruşturmanın görev alanına girmemek adına dikkatli davrandığından” Karadayı’nın ifadeye çağrılması konusunda yorum yapmayacağını söyledi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun raporunun 28 Şubat sürecine ilişkin bölümleri, Aralık ayı sonunda, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

(BBC Türkçe)

 

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi