Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Servisi‘nin paylaştığı verilere göre 21 Temmuz Pazar günü, küresel olarak kaydedilen en sıcak gündü.
Küresel hava sıcaklıkları geçen seneye göre 0,01 derece daha artarak 17,09 dereceye ulaştı ve en sıcak gün olarak kayıtlara geçti.
Geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Rusya‘nın da aralarında bulunduğu birçok bölgede sıcak dalgaları yaşandı.
Ardından Copernicus, 1940 yılına kadar uzanan kayıtlarına göre en sıcak gün rekorunun 21 Temmuz Pazar günü kırıldığını açıkladı.
Fosil yakıtların kullanımından kaynaklanan iklim değişikliğinin etkisiyle geçen yıl Kuzey Yarımküre‘de 3 Temmuz’dan 6 Temmuz’a art arda dört aşırı sıcaklık rekoru kırıldı. Haziran 2023‘ten beri tüm aylarda önceki yıllara oranla en sıcak aylar kaydedildi.
Bazı bilim insanları, iklim değişikliği ve nisan ayında sona eren El Nino’nun etkisiyle bu yılki sıcaklıkların 2023 yılını geride bırakarak yeni bir rekor kırabileceğini söylüyor.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…