Foto GaleriManşet

2023’ün en iyi vahşi yaşam fotoğrafları 

0

Londra Doğa Tarihi Müzesi tarafından düzenlenen Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafları Ödülü bu yıl, buz parçası üzerinde uyuyan kutup ayısı fotoğrafına verildi.

Her yıl yarışmaya ev sahipliği yapan Londra Doğa Tarihi Müzesi’nin müdürü Douglas Gurr, “Nima’nın nefes kesici ve dokunaklı görüntüsü, gezegenimizin güzelliğini ve kırılganlığını görmemizi sağlıyor” ifadelerini kullandı.

2023’te yarışmaya 50 binden fazla fotoğrafın katıldığı, bunlardan 25’inin jüri ve Doğa Tarihi Müzesi tarafından kısa listeye alındığı belirtildi. Müze, “Buz Yatağı” isimli uyuyan kutup ayısı fotoğrafının 75 bin kişi tarafından seçildiğini, bu katılımın bir rekor olduğunu açıkladı.

Vahşi yaşam fotoğrafları

Tzahi Finkelstein, İsrail’in Jezreel Vadisi’nde kıyı kuşlarını fotoğraflarken, bir Balkan göl kaplumbağası ile şeritli yer yusufçuğu arasındaki bu anı yakaladı.

Doğa Tarihi Müzesi fotoğrafın hikayesini “Yusufçuk beklenmedik bir şekilde kaplumbağanın burnuna kondu, ancak kaplumbağa böceği kapmak yerine, bataklığın bulanık sularının ortasında bir anı paylaşarak etkileşimden zevk alıyor gibi görünüyordu” diyerek anlattı.

vahşi yaşam fotoğrafları

Daniel Dencescu, bulutsuz bir kış gününde Roma’da sığırcıkları takip ederek saatler harcadı ve dev bir kuş şeklinde girdap oluşturan sığırcık sürüsünü yakalamayı başardı.

vahşi yaşam fotoğrafları

Mark Boyd’un çektiği bu fotoğrafta, Kenya’nın Maasai Mara’sında yavrulardan birini sevgiyle tımarlayan bir çift dişi aslan görülüyor.

vahşi yaşam fotoğrafları

Audun Rikardsen, kuzey Norveç’in Tromsø dışındaki bir fiyordun sularındaki bir çift denizanasını aydınlatan, kuzey ışıkları olarak da bilinen görkemli Aurora Borealis’i fotoğraflamak için pozlama ve flaş tekniklerini kullandı.

Comments

Comments are closed.