EkonomiManşetTürkiye

2021 Nefes Kredisi’nin detayları açıklandı

0

Koronavirüs salgını sırasında alınan önlemler nedeniyle zor günler geçiren orta ölçekli işletmeler için devreye girecek yeni borçlanma paketi “2021 Nefes Kredisi“nin detayları açıklandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan paket, 1 Haziran tarihinde yürürlüğe girecek.

Paketin detayları

2021 Nefes Kredisi’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan detaylarına göre, yıllık cirosu 10 milyon TL’nin altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019’a göre yüzde 25 kayıp yaşayan ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları ya da ticaret borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansmanı sağlanacak.

2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi geçmeyen KOBİ‘ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon TL olan KOBİ’ler de azami 200 bin TL kredi kullanabilecek.

TOBB ve oda-borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirerek projeye katkı sunacak.

Kredilerin ilk altı ayı ödemesiz olacak. Geri ödemeler ise 12 eşit taksite bölünecek. Uygulamada, Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak.

Uygulamanın faiz oranı ise yıllık yüzde 17,5 olarak belirlendi.

Katılım sağlayacak bankalar

Bakanlık, kredi paketine katılım sağlayan bankaların isimlerini de paylaştı. Bu bankalar ise, TC Ziraat Bankası A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş, T. Garanti Bankası A.Ş, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş, Akbank T.A.Ş, Denizbank A.Ş, Ziraat Katılım Bankası A.Ş ve Vakıf Katılım Bankası A.Ş.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.