ManşetYılbaşı

2013’de Yeşil Gazete’den 11 “mutlu” haber

0

2013’de Yeşil Gazete sayfalarında yer bulan 11 mutlu doğa mücadelesi ve ekoloji haberini sizler için derledik…

 

1-Arhavi’de İdari Mahkeme’den ÇED’e durdurma!

1-arhavi

Akkömür firmasının, Artvin Arhavi’ye bağlı Kavak köyünde kömür eleme-depolama-paketleme tesisi için Çevre Bakanlığının verdiği “ÇED onayını” Rize İdari Mahkemesi, alınan bilirkişi raporu üzerine, durdurma kararı verdi.

2-Kazdağlarında yargıdan madencilere durdurma

Çanakkale İdare Mahkemesi, Kaz Dağları’nda ağaçların kesilmesi ve doğanın tahrip edilmesine neden olan altın, bakır, gümüş gibi madenlerin arama çalışmasıyla ilgili Çanakkale Çevre Platformu, Ziraat Mühendisleri Odası ve diğer kurumların açtığı davayı haklı buldu. Söz konusu kurumların Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun yeterli teftiş ve inceleme yapılmadan verildiğini ve aynı zamanda bu çalışmaların bir bütünlük içinde incelenmesi gerektiğini belirterek açtığı davada mahkeme ÇED raporları için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

3-Direnen kazanıyor: Kuzguncuk Bostanı da kurtuldu

Kuzguncuklular Derneği’nin uzun süredir Kuzguncuk Bostanı’nın korunması için verdiği mücadele sonuç verdi. Kuzguncuk halkının da tam destek verdiği mücadele sonrasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Komisyonu derneğe resmi bir yazı göndererek bostan üzerinde yapılması planlanan özel okul projesinden Kuzguncuk mimari dokusuna ve yakın çevre yapı karakterine uygun olmaması nedeni ile vazgeçildiğini bildirdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.