Doğa Mücadelesi

2. Bozcaada buluşması 4-5 Temmuz’da

0

Mavinin tondan tona açılan koyları, uzak denizlerin kokusunu taşıyan rüzgarları, şaraba yatan üzüm bağları, adanın ruhunu yansıtan  sokakları, rengarenk çiçeklerin tuttuğu köşe başları,
Rum – Türk lezzetlerinin iç içe geçtiği sofraları,  insanlarla dost kargaları ve her gidenin farklı bir hikayeyle, yeniden dönmek niyetiyle ayrıldığı Bozcaada, doğasında buluşmaya çağırıyor bir kez daha. 2. Bozcaada Buluşması, 4 – 5 Temmuz’da.
adaa

Bozcaada Forum öncülüğünde organize edilen doğa buluşması, doğal sit alanı koyların ve üzüm bağlarının yapılaşmasının önünü açacak projelere karşı direniş mesajı verirken katılımcıları adanın el değmemiş güzelliklerine doğru keşfe çıkaracak.

2. Bozcaada Doğa Buluşması etkinlikleri, 4 Temmuz Cumartesi günü çevre temizliği ile başlayacak. Adada buluşan doğa savunucuları sokaklarda çöp toplayarak gezerken profesyonel dalgıçlar da denize dalıp limanda temizlik yapacak. Güneş batarken, adanın dört bir yanını gören ve eğer imara açılırsa ruhunun nasıl yok olacağını gösteren Bozcaada’nın en yüksek tepesi Göztepe’ye tırmanılacak.

l6_10152554843356585_42200893_n

Ada’da güneş denize karışınca Cumhuriyet Meydanı’nda müzik başlayacak. Balkanlar’dan Hindistan’a rock, blues, funk pop müziği kendi tarzlarıyla birleştiren Velvele müzik grubu ile dokuz kadının farklı dilleri, kültürleri yorumlamak, dil, din, ırk, cinsiye farkına karşı çok sesli barış şarkıları söylemek üzere Çanakkale’den yola çıktığı Dina Etnik Ensemble sahnede olacak.

Bozcaada’da çevre forumu

5 Temmuz Pazar günü Zübeyde Hanım Bahçesi’nde kurulacak serbest kürsüde Çanakkale’den Alakır’a, Kaz Dağları’ndan Kuzey Ormanları’na, Artvin’den Yırca’ya doğayı talan eden projeler ve buna karşı duranların çevre mücadelesi konuşulacak. İda Dayanışma Derneği adına Hicri Nalbant Çanakkale ve köylerindeki altın madeni ve termik santral mücadelesini, köylülerin dayanışmasıyla büyüyen direnişle birlikte yürüyen hukuk mücadelesini anlatacak. Alaska’da yaşayan yazar Özgür Keşaplı Didrickson ise oradaki doğal yaşam ve deneyimledikleri üzerine bir sunum yapacak.

Ada’dan Anakara’ya “Yalnız değilsiniz”

Buluşmayı Bozcaada Forum adına Yeşil Gazete’ye anlatan Fırat Tunabay, “Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Bozcaada Doğa Buluşması’nda farklı bölgelerde çevre ve yaşam hakkı mücadelesi veren tüm doğasever dostlarımızı yanımızda görmek bizi çok mutlu edecek. Bu birliktelik hepimize güç verecek. Buluşmanın etkinlikleriyle hem adanın güzelliklerini birlikte yaşayacağız, yapılan planların neyi yok edeceğini göreceğiz, hem de adadaki ve Çanakkale’deki çevre mücadelesini büyüteceğiz. Çadırlarını alıp gelenler Sulubahçe kamp alanında uygun fiyata çadırlarını kurabilecekler. 2. Bozcaada Doğa Buluşması’nda Çanakkale’de ve Kazdağları’nda termik santrallere, altın madenciliğine, sanayileşmeye, Gelibolu – Lapseki arasında planlanan köprüye, kıyıları, ormanları, dağları talan edecek, Bozcaada ve Gökçeada’yı imara açacak projelere karşı yeniden bir dayanışma kurulacak, ortak bir ses çıkacak. Ülkenin farklı yerlerinde dereleri, ormanları, zeytin ağaçları için mücadele eden dostlarımıza da selam gönderilerek yalnız değilsiniz mesajı verilecek” dedi.

2. Bozcaada Buluşması Facebook etkinlik sayfası:

https://www.facebook.com/events/363422100528851/

 afişHaber: Güneş Dermenci

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.