ManşetKitap

18 yazar Selahattin Demirtaş’ın kitabı Leylan’ı seslendirdi

0

15 Kasım Hapisteki Yazarlar Günü sebebiyle bir araya gelen 18 yazar,  yazarlar, dört yıldır tutuklu yargılanan eski Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş‘ın kitabı “Leylan”ı okudu.

Yazarlar, çevrimiçi video konferans yoluyla saat 21.00’de Dipnot Yayınları‘nın Youtube kanalında yaklaşık bir saatlik süre içerisinde kitap içerisinden pasajları seslendirdi.

Yazarlar arasında şu isimler yer aldı: Ercan Kesal, Ayşegül Devecioğlu, Akif Kurtuluş, Gaye Boralıoğlu, Niyazi Zorlu, Behçet Çelik, Aslı Tohumcu, Burhan Sönmez, Mehtap Ceyran, Murat Uyurkulak, Figen Şakacı, Semih Gümüş, Nurhan Suerdem, Şeyhmus Diken, Pelin Buzluk, Gökçer Tahincioğlu, Anıl Mert Özsoy ve Ümit Kıvanç.

Selahattin Demirtaş hapishanede Seher ve Devran isimli iki hikaye kitabı, Leylan isimli de bir roman kaleme almıştı. 12 dile çevrilen öykü kitabı Seher Fransa’da Medicis Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilmiş,  2018 yılında Uluslararası Yazarlar Birliği PEN tarafından ödüllendirilmişti.

Ayrıca Selahattin Demirtaş imzalı “Leylan” ve “Seher”, İdris Baluken imzalı “Üç Kırık Dal” ve “Oko” ile Gültan Kışanak imzalı “Kürt Siyasetinin Mor Rengi” 15 Kasım’dan itibaren 5 gün boyunca Dipnot Yayınları’nın internet sitesinde yüzde 40 indirimle okurla buluşturulacak. İndirimli ve imzalı kitap satışı 20 Kasım Cuma gecesi son bulacak.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.