Kültür-SanatManşetTürkiye

18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali 24 Temmuz’da başlıyor

0

Bu yıl 18. düzenlenecek olan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 24 Temmuz cumartesi akşamı Gümüşlük Antik Taş Ocağı‘nda başlıyor.

Festivalin açılış konserinde Devlet Sanatçısı, Piyanist Gülsin Onay ve Ancyra Ensemble birlikte sahne alacak. Konseri, Şef Nisan Ak yönetecek.

Festival, 24 Temmuz-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.

Festivalin programı oldukça yoğun

Festivalde bu yıl 17 konser, iki ustalık sınıfı öğrenci konseri ve iki Dj performansının gerçekleşmesi planlanıyor.

Zefirya Kültür Merkezi, Gümüşlük Sahili’ndeki festival merkezi ve Toprak Ev’de gerçekleşecek konserlerle birlikte, festivalin en önemli oluşumlarından Gümüşlük Festival Akademisi bünyesinde piyano ve çello masterclassları düzenlenecek. 1 – 12 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek piyano masterclassına Gülsin Onay, Pablo Galdo ve Valerian Shiukashvili eğitmen olarak katılacak. 12 – 18 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek çello masterclassını ise çelist Henri Demarquette üstlenecek.

Festivalin programıyla ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Çocuklar için atölyeler

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, sürdürülebilir yaşam misyonuyla öne çıkıyor.

Festival konserleri öncesinde “Yeşil Yaşam Gümüşlük Etkinlikleri” adı altında PEK-DER (Peksimet Eğitim ve Kültür Derneği) işbirliği ile çocuklar için alternatif eğitim programı, temmuz ayına girilmesiyle birlikte başladı.

Festivalin, bu projedeki hedef kitlesi, bilgisayarı ya da internet bağlantısı olmayan, maddi güçlük çeken dezavantajlı çocuklar. Bu nedenle Peksimet Köyü çocuklarıyla uzun zamandır çalışan PEK-DER ile işbirliğine giren festival, günü birlik çocuk atölyeleri de düzenleyecek.

Peksimet Köyü Çocuk atölyeleri; PEK-DER – Festival işbirliği ile 2 Temmuz – 15 Temmuz ve 1 Eylül – 31 Ekim tarihleri arasında Festival Merkezi’nde gerçekleşecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.