ManşetTürkiye

15 Temmuz darbe girişimi: Akıncı Üssü davası başlıyor

0

15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olarak görülen Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 7’si firari 486 sanığın yargılanmasına bugün başlanıyor.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak olan davanın sanıkları arasında Fethullah Gülen, eski hava kuvvetleri komutanı Akın Öztürk ve imam Adil Öztürk de var. Sanıklar hakkında 303’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Darbe girişiminin yönetildiği merkez olduğu belirtilen Akıncı Üssü’ndeki olaylara ilişkin davanın bir numaralı sanığı omarak Fethullah Gülen gösterildi. Davanın iki numaralı sanığı; darbenin “sivil imamı” olarak görülen ve yurtdışına kaçması nedeniyle kendisinden haber alınamadığı belirtilen Adil Öksüz, üç numaralı sanığı da yine “sivil imam” olduğu kaydedilen tutuklu sanık Kemal Batmaz. Sincan Cezaevi kampüsü içindeki salonda görülecek duruşmalar 29 Ağustos’a kadar sürecek.

Duruşma öncesi Sincan Cezaevi kampüsünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona ayrıca az sayıda sanık yakınının alınmasına karar verildi. Takviye ekiplerle birlikte bin 130 jandarma personeli duruşma salonunda güvenliği sağlayacak. Duruşma salonu dışında da hava savunma sistemleri, keskin nişancılar, bomba arama ve asayiş köpekleri, TOMA ile zırhlı araçlar, arı drone ve seyyar plaka tanıma sistemleriyle güvenliğin sağlanması planlanıyor.

 

(DW Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.