Kültür-SanatManşet

15. Filmmor Kadın Filmleri Festivali 11 Mart’da geliyor

0

15. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali; 11-18 Mart 2017’de İstanbul’da, Fransız Kültür Merkezi’nde, başlayacak. İstanbul’un ardından Adana, Bodrum, Çanakkale, Giresun, Mersin ve İzmir’de sürecek. Festival 11 Mart – 30 Nisan arası 7 şehirde kadınlarla olacak.

Filmmor ile 15 Yıl

2003 yılında Kadınlar Sinema Yapıyor diyerek yola çıkan ve 15 yılda, 500’ü aşkın filmi, 25 şehirde kadınlarla buluşturmasının yanı sıra yeryüzünün her yerinden, 100’ü aşkın kadın sinemacıyı da ağırlayan Filmmor Kadın Filmleri Festivali bugüne kadar Kadınların Sineması, Bedenimiz Bizimdir, Kendine Ait Bir Cüzdan, Cinsiyetler gibi başlıklarda film gösterimlerinin yanı sıra, toplu gösterimler, özel bölümler, söyleşi, forum ve atölyelerle, Yeryüzünün çeşitli yerlerinden 50’yi aşkın kadını konuk etti; on binlerce kadın buluştu, söyleşti ve üretti.

15. Festivalde Bölümler

15. Filmmor’un posteri Pelin Kırca’dan, sloganı Gülten Akın’dan

Bu sene 15.si gerçekleşecek Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde de Kadınların Sineması, Kadınların Sineması-Türkiye, Yeryüzünden Edilenler bölümleri; Christine Delphy – Feminist Değilim Ama… özel bölümü, Deepa Mehta – Yeryüzü Sineması toplu gösterimi; 41 film, atölyeler, forumlar ve söyleşiler var.

Tüm Şehirlerde Ücretsiz

Festival bu yıl tüm şehirlerde ücretsiz olacak. Filmmor Kolektifi, 7 şehirdeki tüm kadınları evin işi, şehrin hengamesi, hayat gailesinin ötesinde sinemada buluşmaya, dayanışmaya, festivale davet ediyor.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.