Kategoriler: Spor

1319 gün sonra Galatasaray

Süper Lig’de haftanın maçında Galatasaray evinde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 3-1 ile geçerek 59 hafta sonra liderliğe yükseldi. Yeni stadındaki ilk Fenerbahçe galibiyetini alan Aslan, 1319 gün sonra sarı-lacivertliler karşısında güldü.

Süper Lig’de yılın son derbisinde Galatasaray Türk Telekom Arena’da Fenerbahçe’yi ağırladı. Galatasaray kazandığı takdirde 59 hafta sonra liderlik koltuğuna oturacaktı. Fenerbahçe ise olası bir galibiyet halinde zirveyi sağlama alacaktı. İki takım da mücadeleye tutuk başlarken, ev sahibi yavaş yavaş ağırlığını hissettirmeye başladı. Soldan gelişen Galatasaray atağında dokuzuncu dakikada Kazım harika bir kafa vurdu ama Volkan da aynı güzellikle çıkardı.

15. dakikada bu sefer Selçuk İnan ortaladı, kafayı vuran Ujfalusi ise yine Volkan’a takıldı. Maça pas hatalarıyla başlayan Bilica’nın kaybettiği topta bir dakika sonra Emre Çolak çaprazdan şansını denedi ama yine olmadı. Baskısını iyice artıran ev sahibinde Baros’un boşallttığı alanı iyi kullanan Elmander 17. dakikada üst üste iki kez şansını denese de golü bulamadı.

19. dakikada ise Baros ceza sahası içinde bomboş topla buluştu ama zoru başararak topu auta attı. 20. ile 30. dakikalar arasında net pozisyon olmazken, Aslan aradığı golü 33’te Eboue ile buldu. Hızlı gelişen atakta Elmander’in pasında Eboue, Yobo’dan nefis sıyrılıp gol perdesini açtı. Altı dakika sonra ise Bilica yine basit bir hata yaptı ve top Elmander’in önünde kaldı. Sol çaprazdan Elmander sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Maçın belki de Fenerbahçe adına en iyi ismi olan Volkan, pozisyonda hatalıydı. Geride kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Aslan soyunma odasına 2-0 üstünlükle gitti.

İkinci devreye daha istekli başlayan Fenerbahçe, 54’te gole yaklaştı. Galatasaray ceza sahasında paslaşan deplasman ekibinde, Stoch’un vuruşu doksanda patladı. Bu atakla biraz kendisine gelen Aslan, 59’da Kazım ile tehlikeli geliyor, Volkan yine çıkarıyordu. Eski Fenerbahçeli ortadaki arkadaşını düşünse maçın kopması işten bile değildi.

Son yarım saatte tekrar oyuna damgasını vuran Galatasaray, 66’da Selçuk’un sağdan kullandığı kornerde Melo farkı üçe çıkaran golü attı. Artık herkes anlamıştı, Arena’da Aslan ezeli rakibi karşısındaki ilk galibiyetini alacaktı.

Kalan dakikalarda fazla pozisyon üretilmezken Alex maç biterken yapacağını yaptı. 90+2 de Alex farkı ikiye indiren golünü attı. Böylece Cimbom 1319 gün sonra Fenerbahçe’yi devirmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar artık lider. Hem de 59 hafta sonra.

(eurosport)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi