ManşetTürkiye

‘128 milyar dolar nerede’ pankartı Meclis’te

0

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP)eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde Merkez Bankası‘nın kasasından harcanan 128 milyar doların akibetini sormak üzere başlattığı kampanya devam ediyor. Bugün de CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ndeki (TBMM) odasının penceresine “128 milyar dolar nerede?” pankartı astı.

Eylemi sırasında Halk TV canlı yayınına katılan Tanal, odasının karşısındaki  Hazine ve Maliye Bakanlığı‘nın olduğunu belirterek şunları söyledi:

“‘128 milyar dolar nerede?’ diye sorduk buradan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görmesi için. Bu 128 milyar doları öğrencilere eğitim için mi harcadılar? Korona için mi harcadılar? Fabrika mı açtılar? İşsizliği bitirmek için ne yaptılar? Yani ben bir parlamento üyesiyim. Yürütme organına bu paraya ne olduğunu sormaya hakkım var. Yürütme organının bana cevap vermesini istiyorum. Cevap gelinceye kadar bu eylemlere devam edeceğiz.”

Tanal’ın odasına gelen polislerin pankartın kaldırılmasını istemesi ve Meclis önüne itfaiye aracı getirilmesi üzerine müdahaleyi engellemek isteyen Tanal, pankartın iplerini kesti ancak itfaiye aracının uzaklaşmasının ardından yeniden astı.

‘Suç unsuru yok’

Eylemi sırasında Anka Haber Ajansı‘na konuşan Tanal, “Burada suç unsuru yok. Bu bir yasama faaliyetidir. Milletin adına soruyoruz. 128 milyar dolar ne zaman bozuldu, hangi kurdan bozuldu, kimler satın aldı, bu para nerelere harcandı? Bunları Meclis Başkanı açıklama sözü verirse ben bu pankartı bir daha asmam. 128 milyar dolar nerede? Çok masum bir soru” ifadelerini kullandı.

Tanal, pankartı gece odasına alacağını ve bu soruyu sormaya devam edeceğini söyledi.

CHP’li Kasap da sordu

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da bugün TBMM’de düzenlediği 50 saniyelik basın toplantısında  “128 milyar dolar nerede? Yerli ve mili paramızla, bugünkü kur hesabıyla 1 katrilyon 36 milyar 800 milyon TL nerede?” diye sordu:

“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın haksız yere dağıttığı 7 milyar TL nerede? 2020 yılında yapılan garanti ödemelerinden yersiz ödeme, 18 milyar TL nerede? 18 yılda özelleştirmeden gelen 65 milyar TL nerede? Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaya devam edeceğiz. Milletin hakkını, hukukunu sonuna kadar savunacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP ileri gelenlerinin ardından, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin de bugün yaptığı basın toplantısıyla “128 milyar dolar nerede?” sorusuna, “Piyasaya sürülen döviz, TL ve altın gibi karşılığı olan materyallere dönüşmüştür. Muhalefet, Merkez Bankası’nın varlıklarına ve ekonomik verilere baktığında bunu zaten görüyor lakin yalan ve algı siyaseti ile siyasi sonuçlar devşirmeye çalışıyor” diye tepki gösterdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.