10’uncu Uluslararası Feminist Forum’a kayıtlar başladı: Bildiğimiz dünyanın sonu ve yeni ittifaklar

Uluslararası Feminist Forum’un onuncusu 16-17 Nisan’da “Bildiğimiz Dünyanın Sonu - Yeni İttifaklar” temasıyla Ukrayna’dan LGBTİ+ hak savunucularını ağırlayacak.

Kaos GL Derneği’nin her sene düzenlediği Uluslararası Feminist Forum’un onuncusu, 16-17 Nisan’da çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Derneğin bu sene sanat kolektifi Slavlar ve Tatarlar ile ortak düzenlediği etkinliğin teması ise ‘Bildiğimiz Dünyanın Sonu – Yeni İttifaklar.’

Simültane tercümenin olacağı etkinlik 16 Nisan Cumartesi günü Türkiye saatiyle 18.30’da başlayacak.

Kaos GL’den Aylime Aslı Demir ve Dr. Mühdan Sağlam’ın konuşmasının ardından ilk oturumda Ukrayna Kiev’den Insight LGBTQ Derneği aktivisti Olena Shevchenko, Avrupa Lezbiyen Konferansı’ndan Dragana Todorovic ve dünyanın en eski feminist barış örgütü olan Barış ve Özgürlük için Uluslararası Kadınlar Birliği’nden Ray Acheson konuşacak.

Etkinliği ikinci gününde, 17 Nisan’da ise Prof. Dr. Talia Mae Bettcher, Dr. S. Erikainen ve Prof. Dr. Marquis Bey konuşacak.

Forumun tüm programı şöyle:

16 Nisan Cumartesi

18:30-19:00 Açılış Konuşması: Aylime Aslı Demir & Dr. Mühdan Sağlam

19:00-20:20

Olena Shevchenko – Insight LGBTQ Derneği, Kiev, Ukrayna

Dragana Todorovic – Mülteciler için Lezbiyenler, EL*C

20:35-21:30

Ray Acheson – Bombaları Yasaklamak, Patriyarkayı yıkmak

17 Nisan Pazar

18:30-19:00

Açılış Konuşması: Prof. Dr. Talia Mae Bettcher – Yanlış Teorinin Kapanında Kısılı Kalmak

19:00-20:10

Dr. S. Erikainen – TERF Savaşları: Bir Giriş

20:20- 21:30

Prof. Dr. Marquis Bey – Siyah Trans Feminist Radikalizm

Etkinliğe katılmak isteyenler, Kaos GL üzerinden kayıt yaptırabilir.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Göç sonrası ‘yeniden çiçeklenenler’ İstanbul’da buluşuyor

Galata Postane'de düzenlenecek 'Rebloom: İstanbul'da Göç Sonrası Mekanlar ve Sanatsal karşılaşmalar' festivali, 5-7 Aralık tarihlerinde izleyicilerle buluşacak.

Gözaltına alınan gazetecilerden ikisi tutuklandı, 10 haberci ‘adli kontrol’ şartıyla serbest

Eskişehir merkezli operasyonlarda gözaltına alınan gazetecilerden Bilge Aksu ve Mehmet Uçar tutuklandı. Gözaltına alınan diğer haberciler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Botsvana’da ölen 350 filin iklim kaynaklı su zehirlenmesine maruz kaldığı düşünülüyor

Uydu veri analizleri, 2020'deki kitlesel ölümlerin ardında yosun patlamalarının olabileceğini gösteriyor.

‘Yurttaş İnisiyatifi’, ekokırımın suç sayılması için açılan davaya destek bekliyor

Ekokırımın suç olarak yasalaşması için Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde yurttaşların açtığı davanın duruşması 5 Aralık'ta, saat 11.00'da görülecek.

İspanya’dan aşırı hava olaylarına karşı işçilere dört günlük ‘iklim izni’

Yeni yasaya göre, olası bir iklim veya meteorolojik tehdit durumunda insanlardan evde kalmaları istenirse, işçiler dört gün ücretli izin alabilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR