ManşetUlaşım

Bisiklet Festivali’nde İstanbul turu

0

Bu sene ilk defa düzenlenen İstanbul 1.Uluslararası Bisiklet Festivali kentin bisikletlileri birlikte tur atacak. Çeşitli sunumların ve yarışmaların da olacağı festival bu haftasonu gerçekleşiyor.

bisiklet

İstanbul Valiliği, Bakırköy Belediyesi, Avrupa Bisiklet Federasyonu ve Bisikletliler Derneği işbirliği ile düzenlenen  festival Bakırköy’ü mesken alarak şehrin çeşitli yerlerine uzanacak.

6 Haziran Cuma günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak açılışın ardından bisikletliler saat 20.00 “Pedallar bu gece Soma için dönüyor”  başlıklı bir tur düzenleyecek.

Cumartesi günü sabah saat 09.00’da tarihi yarımadaya yapılacak seyahatin ardından Bakırköy’deki Botanik Park’a gidilecek. Burada katılımcıları Bisiklet Futbol Turnuvası, Bisiklet Polo Turnuvası, BMX Yarışması, Artisitik Bisiklet Akrobasi gibi çeşitli etkinlikler bekliyor.

Pazar günü ise Bakırköy Belediyesi Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nden hareket edecek Bisikletliler, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nin önünde toplandıktan sonra saat 11.00’de “Dünya Çevre Günü Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi” için hareket edecekler ve saat 11.30’da Boğaz Köprüsü Geçişi yapacaklar. 15 bin bisikletseverin katılması beklenen gezi Harem-Üsküdar Otoparkında son bulacak.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.