TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

10 ilde maskesiz sokağa çıkmak yasak

0

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında sosyal mesafe kuralıyla birlikte en önemli tedbir uygulamalarından biri olan maske kullanımı, 10 ilde zorunlu hale getirildi. Uygulanmaya başlanan “kontrollü sosyal hayat” sürecinde pazar yerleri, marketler, AVM’ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla ve Uşak İl Hıfzısıhha Kurullarınca sokağa çıkıldığında da mecburi tutuldu. 

Ayrıca Gaziantep, İzmir, Adana gibi kentlerde de insan yoğunluğunun oluştuğu bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklandı.

Uzmanlar sadece Covid-19 salgını sırasında değil, normalleşme sürecinde maske kullanımının önemine vurgu yapıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kontrollü sosyal hayatın “salgına karşı yeni bir hayat tarzı” olduğunu belirterek, korona virüsü riskinin azaltılmasının koşulunu, “maske ve sosyal mesafe” ifadesiyle açıklamıştı. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.