Kültür-Sanat

“The Artist” 6 dalda Cesar ödülü kazandı

0

Fransa’nın Oscar’ı kabul edilen ve ülkenin en saygın ödüllerinden biri olan Cesar Sinema Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül törenine, Fransa’da oldukça ses getiren “The Artist” damgasını vurdu. Siyah beyaz ve sessiz çekilen “The Artist”, En İyi Film başta olmak üzere 6 dalda ödüle layık görüldü.

Filmin yönetmeni Michel Hazanavicius, En İyi Yönetmen ödülünün sahibi oldu: “Bu film en alttan geliyor, başlarda hiçkimse onunla ilgilenmemişti. Ancak şimdi en tepedeyiz ve o çok iyi bir hikaye olmayı başardı.”

En İyi Kadın Oyuncu ödülünü de, “The Artist” filmindeki rolüyle Berenice Bejo kazandı. “The Artist”, Hollywood’un en şaşalı zamanlarından birinde geçen dokunaklı, ancak bir o kadar da eğlenceli bir aşk hikayesini konu ediniyor.

Cesar’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise, “Untouchables” filmindeki rolüyle Omar Sy aldı. Böylece Sy, Fransa’nın Oscarları olarak görülen Cesar’da ödül alan ilk zenci aktör oldu.

Komedi filmi, Fransa’daki sinemalarda 19 milyon kişi tarafından izlendi. Omar Sy filmde, Paris’in yoksul banliyölerinde yaşarken hasta bakıcılığı yapmaya başlayan sevimli bir suçluyu oynuyor.

Yönetmenliğini Asghar Farhadi’nin üstlendiği İran yapımı “A Separation” adlı film ise, En İyi Yabancı Film ödülüne layık görüldü. Şimdi gözler Pazar günü verilecek Oscar ödüllerine çevrildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.