DünyaManşet

‘Süper Salı’ da hesaplar karıştı

0

Amerika Birleşik Devletleri’nde başkanlık yarışında yer alacak Cumhuriyetçilerin aday belirleme sürecinde kritik dönemeç geçildi.

10 eyalette birden seçim yapıldığı için ‘Süper Salı’ olarak adlandırılan günde yarış, eski Pennsylvania Senatörü Rick Santorum ve eski Massachusetts Valisi Mitt Romney arasında geçti.

Santorum, başarılı bir seçim geçirerek yarışta var olduğunu ortaya koydu: “Herşeye rağmen ülke çapındaki bütün seçimleri kazandık. Onlar, o sonunda bitti diye düşünüyorlardı. Fakat geri dönmeyi başardık.”

Seçime en fazla delegeye sahip aday olarak giren Mitt Romney, başarılı grafiğini devam ettirdi. Seçim kampanyası boyunca ekonomi mesajları veren Romney, yine bu alandan Amerikan Başkanı Barak Obama’ya yüklendi: “Milyonlarca Amerikalı etrafına bakıyor ve ulaşamadıkları işleri arıyorlar. Onların ödeyemedikleri faturalarda ellerinde. Benim bir mesajım var: Siz kaybetmediniz. Sizi kaybettiren bir başkanınız var ve bu değişecek.”

Su ana kadar ki en zengin ABD başkan adaylarından biri olan Romney, ülke ekonomisini ancak kendisinin düzlüğe çıkarabileceğini savunuyor.

6 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminde yarışacak adayın bin 144 delegenin desteğini alması gerekiyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.