TürkiyeGündemManşet

Yunanistan: Türkiye yalan haber yayıyor

0

Edirne Valiliği‘nin Yunan güvenlik güçlerinin göçmenlere ateş ettiğini ve bir kişinin öldüğünü açıklamasına Yunan hükümetinden yalanlama geldi. Hükümet sözcüsü Türkiye’yi “yalan haber yaymakla” suçladı.

Reuters haber ajansına açıklama yapan Yunanistan ordusundan üst düzey bir yetkili bir göçmenin öldürüldüğü haberini, “yalan haber” olarak nitelendirdi. Gazetecilere açıklama yapan Yunan hükümet sözcüsü Stelios Petsas da benzer bir açıklama yaptı. Sözcü, Türkiye’yi “yalan haber yaymakla” suçlayarak, “Daha önce yaralılardan bahsediyorlardı şimdi ise bir kişinin öldüğünden bahsediyorlar. Daha önce yaptımız yalanlamayı tekrar ediyorum. Böyle bir şey yaşanmadı” dedi.

Kathimerini: Türk polisi tampon bölgeye biber gazı atıyor

Bu arada Yunanistan’da yayımlanan Kathimerini gazetesinin internet sitesinde Türkiye polisinin sınır bölgesinde biber gazı kullandığı görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerin “Yunan otoriteleri” tarafından çekildiğini belirten gazete, sınıra 40 metrede konuşlanan polis birliğinin tampon bölgeye biber gazı attığını yazdı.

Pazarkule ve İpsala’daki sınır bölgesinde Yunan polisi 28 Şubat’tan bu yana mültecilere sık sık biber gazıyla müdahale ediyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.