Doğa Mücadelesi

‘Yeşil Yol’a Karşı Samistal’de 50 Gün’ kitabının imza günü Kadıköy’de

0

Timur Danış‘ın “Yeşil Yol’a Karşı Samistal’de 50 Gün” kitabının imza günü 12 Mart Cumartesi günü Kadıköy Moda’daki Cook and Book Pasajı‘nda gerçekleştirilecek. Bahariye Caddesi, Şair Latifi Sokak, No:2A Papatya Pasajı Kadıköy adresindeki Cook and Book’taki imza günü etkinliği 18:00’de başlıyor.

31

Timur Danış, 10 Temmuz-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında, 50 gün boyunca, Samistal’da kalarak Yeşil Yol karşıtı direnişe katıldı, yol ekskavatörünün geri gidişine tanık oldu. Danış İstanbul’a dönüp, Yeşil Yol’a Karşı Direniş’in elli gününü, öncesi ve sonrasını kitabıyla anlattı.

30

Kitap, özellikle, dağlardaki patikaları tehdit altında olan dağcıların, dağ yürüyüşçülerinin, yaylacıların ve şehirlerde yaşayan ‘Kaçkarlı Göçmenlerin’ dikkatine sunuyor.

Timur Danış, Nokta ve Ekonomi Politika Dergileri’nde çalıştı. Karga, Git Dergileri’ni yayınladı. Yaprak, Yeni Harman, Öküz, Leman dergilerinde yazdı. “Yaşam İçin Gezi Bostan” isimli bir kitabı var. Anti Nükleer Hareket ve Siyanür Karşıtı Hareketin parçası olarak uzun yol yürüyüşleri yaptı; 1995’de Nükleersiz Bir Dünya İçin Avrupa Uzun Yürüyüşü’ne katılıp, Viyana’dan Moskova’ya yürüdü. Timur Danış Hemşin Ülkesi’nde yaşamaktadır.

 

(Sırtçantam.com, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.