GündemKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Wuhan’da hayat yavaş yavaş normale dönüyor

0

Dünya genelinde koronavirüs salgını nedeniyle enfekte olanların sayısı 342 bin 393’e, ölü sayısı 14 bin 762’ye yükseldi. Salgının ilk tespit edildiği Çin’deyse, çok sıkı karantina önlemlerinin ardından neredeyse hiç yeni vaka görülmüyor. Wuhan’da da hayat normale dönmeye başladı

Çin’de beş gündür ülke içi kaynaklı bulaşma tespit edilmedi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 39 yeni vaka tespit edildiğini ancak bunların hepsinin yurtdışı kaynaklı olduğunu duyurdu. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, “Son 24 saat içinde yurt dışı kaynaklı 39 yeni vaka kaydedildi, 47 şüpheli vaka var ve hepsi Hubei eyaletinden olmak üzere dokuz kişi virüs nedeniyle öldü” açıklaması yaptı.

Wuhan ‘kademeli olarak’ açılıyor

Salgının merkezi Wuhan kentindeyse, iki aydır süren karantina önlemleri hafifletiliyor. Haftalar sonra ilk defa dün, insanlar evlerinden dışarı çıktı. Hafta sonundaysa uzun zaman sonra ilk defa şehre 1000’den fazla işçi feribotla geldi. Pazar günü yetkililer, semptom göstermeyen ve enfekte olmadığını belgeleyen kişilerin çalışmaya ve iş yerlerine dönebileceğini duyurdu. Yetkililer aynı zamanda, şehrin ‘kademeli olarak’ açılacağını ve toplu taşımanın devam edeceğini açıkladı.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.