GündemManşet

Wall Street’le yetinmediler Monsanto’yu da işgal ettiler

0

17 Eylül dün yaptığımız haberde de değindiğimiz gibi Occupy Wall Street(Wall Street’i İşgal Et) hareketinin yıl dönümü idi. Egemen güçler tarafından önce gülümseyerek karşılanan, yaygınlaşması üzerine de dağıtılmaya çalışılan aktivistler 17 Eylül’de bir kez daha Wall Street’i işgal ettiler. Bu işgal elbette Wall Street ile sınırlı kalmadı. İlhamını Wall Street’ten dünyanın dört bir tarafındaki aktvistler pek çok yerde hem kutlama yaptı hem de işgal eylemlerinde bulundu.

Dünya gıda devi olarak lanse edilen, GDO belasını gezegenin başına getiren ABD’li Monsanto şirketi de bu işgalden yakasını kurtaramadı elbette. Occupy Monsanto hareketi de hem şirketin merkezinde hem de dünya üzerindeki her tesisinde mümkün olduğunda işgal eylemleri yaptı, “GDO’ya Hayır” sloganını haykırdı.

Türkiye’de Occupy Monsanto

Biz de hareketin Türkiye ayağını en iyi bilenlerden Slow Food Türkiye’den Defne Koryürek ile konuştuk. Defne hanımın hareketin Türkiye ayağında katılımın istenen düzeyde olmadığını belirtti. Slow Food olarak sosyal medya üzerinden “17 Eylül Monsanto İşgali”ni duyurduklarını, Monsanto’nun facebook sayfasını ileterek aktivistlerden Monsanto ile ilgili fikirlerini paylaşmaları için çağrı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Monsantonun facebook sayfasına Türkiye’den yazılan yorumların sadece kendisi ve Adapazarı’nda çiftçilik ile iştigal eden  Berrin Ertürk’ten gelmiş olmasının bu konunun ülkemizde çok fazla duyulmamış olmasından kaynaklanmış olabileceğini ifade etti.

Monsanto’nun facebook sayfasına yorum bırakmak isteyenler  facebook.com/MonsantoCo adresi üzerinden tepkilerini belirtebilirler. Monsato’yu İşgal Et (Occupy Monsanto) hareketinin resmi adresi  occupy-monsanto.com/

(Yeşil Gazete)

 

occupy monsantoeklendi

dünya çapında, türkiye olarak eksik kladık, sosual medyadan monsanro ofsileri, monsanto facebook sayfasına nolat yazdık, berrin hanım (berrin ertürk( adapazarında çiftçi, monsanto facebook sayfası, 11.bin like ettiği sayfa, yorumlari postların altına

dünyada, ekim ayının 3.haftası lüfer bayramı, ekim ayının

[email protected]

 

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.