Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), karbon emisyonlarının 2023 yılına kadar en yüksek seviyeye ulaşacağını açıkladı.
Ajansa göre bu durumun sebebi, koronavirüsün ekonomik sonuçlarıyla mücadele için ayrılan bütçenin sadece yüzde ikisinin temiz enerjiye harcanması.
Salgın boyunca ülkeler, çoğunlukla işçiler ve işletmelere yönelik acil durum yardımı için 14 trilyon eurodan fazla mali destek sağlarken, IEA’nın Sürdürülebilir Kurtarma İzleyicisi, bunun sadece 380 milyar dolarının temiz enerji projeleri için kullanıldığını kaydetti.
Tüm harcama planlarının hayata geçmesi halinde ise, küresel karbon emisyonları 2023’te rekor seviyelere ulaşacak ve sonraki yıllarda da artmaya devam edecek.
IEA, genel karbon kirliliğinin Paris İklim Anlaşması‘nın 1,5 santigrat derece sıcaklık hedefine uygun olduğu bir senaryodan 3,5 milyar ton daha yüksek olacağını ifade etti.
Bunun yanında, tüm ülkelerin özel ve kamu fonlarını iklim, sağlık ve ekonomik fayda sağlayacak yeşil projelere yönlendirme fırsatını kaçırdığının altı çizilirken, IEA İcra Direktörü Fatih Birol ise temiz enerji yatırımının, net sıfır emisyon hedefine ulaşmaktan uzak olduğunu ifade etti.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…