Türkiye’nin doğal alanların kaderini
Adı “Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu” yasası olsa da,” kamu yararı” gibi kıstaslarla ÇED raporlarını ortadan kaldıran, milli parkların sınırlarının tekrar belirlenmesinin yolunu açan yasa tasarı hakkında tepkiler büyüyor.
70’den fazla sivil toplum kuruluşunun biraraya gelmesiyle oluşturulan Tabiat Kanunu İzleme Girişimi bu yasa tasarısının karşsında olduğunu net bir şekilde açıklamıştı.
Tabiat Kanunu İzleme Girişimi’nin çağrısıyla da, çevreye ve doğaya karşı sorumluluğunu yerine getirmek isteyen insanlar, twitter üzerinden #dogaicinsesver hashtag’i tasarıya olan tepkilerini dile getirmeye başladı:
Size de Tabiat Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma yasa tasarısına karşı tepkinizi dile getirmek için #dogaicinsesver hashtagini kullanabilirsiniz.
Tepkilerin nedeni için:
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…