Kategoriler: ManşetTürkiye

Türkiye alevler içinde: Üç ilde yedi yangını söndürme çalışmaları devam ediyor

Türkiye’nin pek çok bölgesinde 28 Temmuz’dan beri devam eden yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 35 ilde başlayan 129 yangının 122’sinin kontrol altına alındığını açıkladı. Üç ilde yedi yangın ise hala devam ediyor.

Antalya’da son durum

Antalya‘nın Manavgat, Gündoğmuş ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Manavgat, Gündoğmuş’ta da üç mahalle tahliye edildi ve Ümütlü Mahallesi‘ne giriş yasaklandı.

Muğla’da son durum

Muğla‘nın, Marmaris, Köyceğiz, Milas Seydikemer ilçelerinde ve Bodrum ilçesindeki Gökpınar, Yukarı ve Aşağı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkisinde devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları da sürüyor.

Marmaris Armutalan Mahallesi’nde 400 hane, alevlerin evlere yaklaşması nedeniyle tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Çökertme’ye yangının ulaştığını ve hiçbir hava desteğinin olmadığını açıkladı.

Öte yandan, Seydikemer ilçesinde söndürüldükten sonra tekrar başlayan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Tunceli’de son durum

Tunceli’nin Hozat ilçesi Amutka, Ormanyolu, Boydaş, Dereköy ve Çakmaklı bölgelerinde çıkan orman yangını üç gündür devam ediyor.

Yangın bölgesine gitmek isteyen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Başkanı Ali Haydar Ben, CHP’li vekiller Polat Şaroğlu, Adnan Arslan, Hüseyin Yıldız, Nihat Yeşil ve Abdurrahman Tutdere, Çiğli Belediye başkanı Utku Gümrükçü, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de olduğu gruba polis barikat kurarak izin vermedi.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Maçoğlu, itfaiye araçlarının yangın bölgesinde olduğunu, ancak personelin alana girmesine izin verilmediğini kaydetti:

Azerbaycan’dan yangınla mücadeleye destek

Orman yangınlarıyla mücadele için Azerbaycan’dan Türkiye’ye 41’i itfaiye aracı olmak üzere toplam 53 araçla 220 personel geldi.

Ekipten sorumlu Albay Nazar Bağışov yaptığı açıklamada, “Biz yangınların söndürülmesine hazırız. Tüm alet edevatımızı yanımıza aldık. Tecrübeli meslektaşlarımızla yangınların söndürülmesi için celp olduk. Biz kardeş Türkiye’mizin yanındayız. Her zaman her şeyde Türkiye’nin yanında olacağız. Sağ olsun Türkiye” dedi.

‘Küresel çağrı’ kampanyası

Ünlü isimler, Twitter’da #helpturkey GLOBAL CALL etiketleri ile “küresel çağrı” kampanyası başlattı.

Kampanya metninde “Güzel turkuaz kıyılarımız ve dağlarımızın 60’dan fazla bölgesinde çıkan orman yangınlarını durdurmak için yangın söndürme uçaklarına ve desteğe ihtiyacımız var” ifadeleri yer aldı.

Kısa süre içerisinde #helpturkey etiketi Twitter’da birinci sıraya yerleşti.

İletişim Başkanlığından karşı atak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise #StrongTürkiye etiketiyle paylaşımlarda bulundu. Altun’un yaptığı bazı paylaşımlar şöyle: