Kategoriler: Emek

Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu 1 Mayıs’ta Taksim’de

Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu, Türk-İş yönetimini kararına rağmen 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını açıkladı. Platform, bildirisinde, Türk-İş yönetiminin ayrılık gerekçesi olarak sunduğu “siyasi konular” hakkında da mesajlar verdi.

Türk-İş genel merkezinin, 1 Mayıs’ta Taksim’de kutlamalara katılmama kararına muhaliflerin oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Platformu’nun ardından Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu da karşı çıktı. Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu, 1 Mayıs’ta DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’li, birlikte Taksim’de olacağını duyurdu.

SİYASİ MESAJLAR’ VERDİLER

Platform, yayımladığı bildiride Türk-İş yönetiminin “1 Mayıs’ta siyasi mesaj istemiyoruz” dediği konulara da değindi.

“1 Mayıs’ta bu yıl Güvenil İş Güvenli Gelecek şiaryla bir kez daha 1 Mayıs Alanı olan Taksim Meydanı’nda kutlayacağız. Söyleyecek sözü olan herkesi 1 Mayıs’ta alanlara çağırıyoruz” denilen bildiride Kürt Sorunu ve Ortadoğu’da gelişmelere ilişkin şu ifadeler yer aldı:

KÜRT SORUNUNDE DEMOKRATİK ÇÖZÜM

“Bizler Kürt sorununda demokratik çözüm istiyoruz. Ayrımcılığa, ırkçılığa, şovenizme karşı çıkıyoruz. Baskıya, tehdide, özel yetkili mahkemelere. Terörle mücadele yasasına karşı 1 Mayıs’ta birleşiyoruz. Yüzlerce tutuklu siyasetçinin, sendikacıların, öğrencinin, gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Barış ve adalet talebiyle 1 Mayıs’ta alanlardayız.

ORTADOĞU’DA BARIŞ İSTİYORUZ

Bizler ‘komşularla sıfır sorun’ derken tüm komşularla kavga halinde olan hükümetin saldırgan, maceracı, savaş yanlısı politikalarına karşı çıkıyoruz. Ortadoğu’de ve tüm Dünya’da barış ve kardeşliği savunuyoruz. Suriye’de, İran’da, Afganistan’da, Irak’ta savaşa asker gönderilmesini, gençlerimizin ölüme sürüklenmesini reddetmek için 1 Mayıs’ta alanlardayız.”

Bildiri, “Sen de katıl, sesini sesimizle. Gücünü gücümüzle birleştir” çağrısıyla son buldu.

(Emek Dünyası)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi