Kategoriler: LGBTİ+Manşet

Trans Onur Haftası’nın tarihleri belli oldu: Kahkaha at ve hazır ol lubunya

10. İstanbul Trans Onur Haftası ve Trans Onur Yürüyüşü‘nün tarihleri belli oldu. İstanbul’da çeşitli etkinliklerin yapılacağı Trans Onur Haftası 17 ve 23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yürüyüş ise 23 Haziran’da Taksim‘de gerçekleştirilecek.

‘Türkiye, Onur Yürüyüşlerine yönelik yasak, gözaltı ve yargılamalara son vermeli’
Zorunlu yalnızlığa maruz bırakılıyorlar

‘Ne Erdoğan ne de küçük ortakları transların direnişine ket vurabilir’

Trans Onur Haftası’yla ilgili çağrı yapılarak “Ne Erdoğan ne de küçük ortakları, biz transların mücadelesine ve direnişine ket vurabilir!” denildi. Ek olarak çağrının devamında şu ifadelere yer verildi:

“Varlığımızdan ve yaşamlarımızdan bihabermiş gibi davranan ve bizleri yok sayan iktidara karşı direnişimizi sürdürüyoruz. Devletin en alt kademesinden en üst kademesine kadar örgütlenen nefrete karşı mücadele etmeye devam ediyoruz!”

“Bizler buradayız, gitmiyoruz! Var olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor ve her yürüyüşümüzün onur yürüyüşü olduğunu bildiriyoruz!” ifadelerine yer verilen çağrıda son olarak şunlar aktarıldı:

“Geliyoruz, geçen sene 7 yılın ardından nasıl 9. Trans Onur Yürüyüşü gerçekleştirdiysek şimdi daha gür ve daha yüksek sesle, daha zırıl daha götü başı ayrı oynayan ve daha dönme hallerimizle 10. Trans Onur Yürüyüşü’nü örgütlüyoruz. Bir kez daha hatırlatıyoruz; hiçbir kuvvet transları, orospuları, lubunyaları ve dönmeleri engelleyemez.”

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete