İstanbul‘daki kuraklık sebebiyle şehre su sağlayan önemli barajlardan biri olan Terkos Gölü‘nde sular çekildi, tarihi yol ortaya çıktı. Yapılan ilk incelemede önce Balkan savaşı yıllarından kaldığı düşünülen yolun daha eski olduğu tespit edildi. Tarihi yolun Roma döneminden kalmış bir kervan yolu olabileceği düşünülüyor.
DHA’ya konuşan Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel “Bu tarihi yolun tescillenmesini ve kültür varlıklarımız arasındaki yeri almasını istiyoruz” dedi.
Terkos Barajı İstanbul’a su sağlayan önemli barajlardan biri. Dört gündür süren yağışa rağmen barajdaki doluluk oranı yüzde 22.82 seviyesinde.
İklim krizine bağlı düzensizleşen yağış rejimleri kuraklık riskini de beraberinde getiriyor. Dünya Kaynakları Enstitüsü’nün raporuna göre dünya nüfusunun yaklaşık dörtte biri su kıtlığı riskiyle karşı karşıya. Türkiye ise su kıtlığı riski listesinde 164 ülke arasında 32’nci sırada.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…