Hobsbawm özellikle 20. yüzyıl tarihi üzerine çalışmaları ve 40 dile çevrilen Aşırılıklar Çağı adlı kitabıyla tanınmaktaydı.
Tarihçi Niall Ferguson, Hobsbawm’ın Devrim Çağı ve Aşırılık Çağı eserleri için, ” Modern tarih çalışmaya başlamak isteyenler için en iyi başlangıç noktası” demişti.
Hobsbawm’ın Marksizm’e hayatı boyu bağlılığı ve Sovyetler Birliği’nin 1956’daki Macaristan işgalinden sonra da İngiltere Komünist Partisi üyesi olması onu tartışmalı bir figür yapmıştı.
Rus Devrimi’nin gerçekleştiği 1917 yılında Mısır’da doğan Hobsbawm’ın hayatı ve çalışmaları radikal sosyalizme bağlılığıyla şekillendi. Hitler’in iktidara geldiği yıl ailesiyle birlikte Berlin’e yerleşen Hobsbawm, 14 yaşında Komünist Parti’ye üye oldu. Hitler’in etkisinin arttığı 1933 yılında Londra giden Hobsbawm, Cambridge Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayıp, 1947’de Birkbeck Koleji’nde eğitmen oldu. Hobsbawn 1970 yılında profesör unvanını alarak 1978’de İngiliz Akademisi üyesi oldu.
(Bianet)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…