Taksim içi mücadeleyi yürüten Taksim Platformu tarafından yapılan açıklamada “Kamusal alanlarda Müzakere süreçlerinin işlemesini ve demokratik katılım hakkımızı talep ediyoruz. Kent Yönetimini ve ilgilileri görevlerini yapmaya çağırıyoruz.” deniliyor.
Bilindiği gibi Taksim Meydanı yayalaştırma adıyla sunulan proje Taksim’i yeraltında dev bir otoyol kavşağına çevirmek için Meydan’a yaya girişlerini imkânsız hale getiriyor. Ayrıca bugünkü Taksim Gezi Parkının bulunduğu alanda 1939’da yıkılmış bulunan Topçu Kışlasının ihyası gerekçesiyle dev bir alış veriş merkezi yapılmasından endişe ediliyor.
14 Şubat’ta askıya çıkan projenin askı süresi 14 Mart’ta bitiyor ve eğer karar geri çekilmezse inşaatın hemen başlayacağı ve akabinde Gümüşsuyu, Sıraselviler ve Taksim Gezi Parkında bulunan tüm ağaçların kesileceği öne sürülüyor.
Yeşil Gazete
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…