Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Salt Galata’daki açılış ile başladı

Yazar:
Haber Merkezi

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2018, 21 Kasım Salı günü SALT Galata’da gerçekleşen açılış gecesi ile başladı. Türkiye dahil 21 ülkeden, karmaşık küresel sorunlar karşısında sıradan insanların ürettiği ve hayata geçirdiği yaratıcı çözümler içeren uzun ve kısa metrajlı 27 belgeselin gösterileceği SYFF2018, 25 Kasım tarihine kadar Fransız Kültür Merkezi ve SALT Beyoğlu’nda takip edilebilecek.

Festivali destekleyen kurum ve STK temsilcileri, sanatçı ve basından pek çok davetlinin katıldığı açılış gecesinde gösterimi gerçekleşecek filmlerin tanıtımı yapıldı. 22-25 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek Festival’de yer alan filmler bu yıl, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Ocak 2016 yılında açıklanan 17 Küresel Hedef ve bu hedeflerin birbirleriyle ilişkilerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla ilgili hedeflerle etiketlendi.

Kosta Rika, İspanya, Haiti, Etiyopya, ABD; Hindistan, Kongo, Fransa, Almanya, Mozambik, Filistin, İsrail, Burkina Faso, Sri Lanka, Solomon Adaları, Bangladeş, Hollanda, Avusturya, İtalya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Türkiye’den toplam 27 belgesel film festival süresince izleyici ile buluşacak. SYFF2018 seçkisinde yer alan kısa ve uzun metrajlı belgeseller sürdürülebilir turizm, kırsal kalkınma, ulaşılabilir sağlık hizmetleri, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, döngüsel ekonomi, kooperatifçilik, vatandaşlık geliri, tarım ve hayvancılık, deniz koruma alanları ve biyoçeşitlilik, iklim değişikliği kaynaklı çatışma ve göç, iklim değişikliği adaptasyonu, sosyal etki odaklı işletmeler, sosyal girişimcilik, sosyal ve ekolojik sorunlarda işbirliğinin önemi, toplumsal olaylarda kadınların rolü gibi çok geniş yelpazede temayı ve yaklaşımı barındırıyor.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali kurucuları yanyana. Soldan sağa: Pınar Öncel, Gamze Selçuk ve Tuna Özçuhadar

Festival açılış gecesinde davetlilere, yönetmen Justin DeShields’in 2017 yılı yapımı olan Adaptasyon: Bangladeş’te Deniz Yükselirken filminin gösterimi yapıldı. 12 dakikalık kısa metrajlı film, dünyanın en yoğun nüfusa sahip ülkesi olan Bangladeş’in aynı zamanda küresel iklim değişikliğinden payına düşen orantısız etkileri aktarılıyor. Kültürel antropolog Alizé Carrére yine de yaşananların umuttan yoksun bir gerçeklik olması gerekmediğini görmemize yardımcı oluyor. Carrére bize türümüzün hayatta kalması için zorunlu olan dirençlilik, esneklik ve inovasyon örnekleri gösteriyor.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2018, film gösterimleri ve yan etkinlikleri 22-25 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak izlenebilecek.

 

(Yeşil Gazete)

Önceki Haberler

Bir çocuk, deprem ve TOKİ savaşı: Terk etmeyeceğiz!

Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…

11/02/2025

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…

27/12/2024

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…

27/12/2024

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…

24/12/2024

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…

16/12/2024

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…

15/12/2024