Kuruluşumuzun temelini teşkil eden Marmara Denizi hassasiyeti, bugün tüm üyelerimizle birlikte muhafaza etmeye çalıştığımız en öncelikli değerimizdir. Bu hassasiyetle, Birlik olarak güçlü ve somut adımlar atmaya devam ediyoruz. Bakanlıkların, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelerek ortak fayda ürettiği çalışmaları önemsiyoruz. Bu inançla sizlerin de destekleriyle ikincisini düzenlediğimiz Marmara Denizi Sempozyumu, gelecek nesillere daha mavi bir Marmara bırakma hayalimizi gerçeğe bir adım daha yaklaştıracaktır.
II. Marmara Denizi Sempozyumu Bildiriler Kitabı
Editör: Ahmet Cihat Kahraman
Marmara Belediyeler Birliği Yayını
2016
Bu değerli gezegeni herkes ve her şey gibi paylaşan insanlara, canlı olmaya dair samimi ve radikal bir bakış açısı sunan Hayvan Olmak, hayvan olmayı deneyimleyebilmek gerçekten mümkün müdür, sorusunu hep yakınında tutarak diğer canlı türleriyle aramızda zaman içinde oluşmuş sınırları belirsizleştirmeye dönük bir çabanın ürünüdür.
Bir imkansızın peşinden giderek hayvan olmanın doğasını keşfe çıkan tutkulu doğabilimci Charles Foster, porsuk, susamuru, alageyik, tilki ve ebabil “olmayı” tecrübe etmeye kalkışarak, yitirdiğimiz vahşiliğimizin, inkar ettiğimiz vahşiliğimizin ve vahşileşebilmemizin nükteli hikayesiyle zamanda unuttuğumuz tabiatımızı yeniden hatırlamamızı sağlıyor.
“Doğa yazını genellikle etrafı sömürgeci adımlarla arşınlayan ve iki metrelik mesafeden yeryüzünde gördüklerini anlatan insan hikayelerinden ya da hayvanların giyindiğini savunan insanlardan ibarettir. Bu kitap dünyayı, çıplak Welsh porsukları, Londra tilkileri, Exmoor susamurları, Oxford ebabilleri, İskoç ve West Country alageyikleriyle aynı düzlemde görerek anlatmak üzerine bir çabadır. Aynı zamanda koklama ve işitmenin görme duyusundan daha işlevsel olduğu bir yaşam alanında hareket etmenin nasıl bir his olduğunu öğrenmenin de hikayesi… Bir nevi edebi Şamanizm, ve itiraf etmeliyim ki, çok ama çok eğlenceliydi.”
(Tanıtım Bülteninden)
Hayvan Olmak
Charles Foster
Çeviren: Ece Bulut
Kolektif Kitap
2016
I.Abant Gölü Tabiat Parkı Nitelikleri
II.Abant Gölü Tabiat Parkı’nda Ekolojik Yaşam
III.Abant Gölü Tabiat Parkı’ndaki Uygulamalar ve Tepkiler
(Tanıtım Bülteninden)
Abant Gölü Tabiat Parkı’nda Çevre Tahribatı
Mehmet Tunçer
Gazi Kitabevi
2016
Derleyen: Barış Gençer Baykan
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…