Kategoriler: Manşet

Sivil Düşün’den dijital gönüllülere VikiMaratonu çağrısı

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı‘nın, topluluklara güç vermek ve topluluklardan güç almak için başlattığı ‘dünyalar.’ girişimi aktivitelerle devam ediyor. Sivil Düşün, topluluklar için dile katkı sunmak isteyen herkes online olarak gerçekleşecek ‘dünyalar. VikiMaratonu‘nda buluşmaya çağırıyor.

‣‘Dünyalar buluşması’ başlıyor
Sivil Düşün’ün ‘dünyalar’ı sekiz şehirde devam ediyor

Sivil Düşün’ün, Temmuz ayında başlattığı dünyalar. girişimnin sıradaki etkinliği bir VikiMaraton. 2 Kasım- 2 Aralık 2022 tarihleri arasında online olarak düzenlenecek maratona katılanlar, tüm dünyanın başvuru kaynağı haline gelen özgür dijital ansiklopedi Vikipedia’nın Türkçe sayfaları için topluluk olma ve oluşturmayla ilişkili içerik geliştirecek.

Bir aylık maratona bireysel ya da grup olarak katılanların dijital araştırma ve açıklama, derleme, içerik üretme, bilgi ve verileri ilişkilendirerek kaynaklandırma alanlarında yeni teknikler kazanması hedefleniyor.

‘dünyalar. Vikimaratonu’na katılmak için kısa bir başvuru formu doldurmak gerekiyor.

Kimler katılabilir?

Maratona veri dijitalleştirmenin önemi ve işleyişine dair bakış açısı olan, ortak fayda için çaba göstermeyi değerli bulan, araştırma, bilgi edinme, veri işleme-üretme/ derleme faaliyetlerine merak duyan veya bu konularda deneyimi olan veya deneyim kazanmaya istekli olan, zihnini geliştirmek, farklı grup çalışmalarını deneyimlemek, yeni yöntemler öğrenmek için heves duyan her yaştan dijital gönüllü katılabiliyor.

Maratonun programı ise şöyle:

Başlangıç: Ne yapacağız, nasıl yapacağız?

2 Kasım Çarşamba | 14.00-17.00 – online buluşma

Nasıl gidiyor: İlham veren topluluk örneği ile tanışma – Mekanda Adalet Derneği – Havza Çalışması

4 Kasım Cuma | 14.00-15.00 – online buluşma

Nasıl gidiyor: Motivasyon için değerlendirme ve planlama

25 Kasım Cuma | 14.00-15.00 – online buluşma

Kapanış: Neler yaptık, şimdi ne olacak?

2 Aralık Cuma | 14.00-15.00 – online buluşma

 

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete