Doğa Mücadelesi

‘Savranoğlu çevreyi kirletiyor’

0

Savranoğlu Deri’de direnişlerini sürdüren Deri-İş üyesi işçiler bugün (2 Şubat) EGEÇEP ve ÇHD ile birlikte Savranoğlu Deri hakkında çevreyi kirlettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından yapılan basın açıklamasına birçok demokratik kitle örgütü de destek verdi.

İzmir Adliyesi önünde bir açıklama yapan Savranoğlu Deri işçileri ve ÇHD üyeleri, İzmir’in Menemen İlçesi’nde bulunan işyerinin atık sularını kanalizasyona boşalttığını belirtti. İşçiler daha önce işvereni defalarca uyardıklarını belirtti.

Deri-İş’e üye oldukları için işten çıkarılan işçiler, işlerine geri dönmek için 186 gündür işyeri önünde direnişini sürdürüyor.

Sendika.Org’a konuşan Deri-İş İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, işyerinin birkaç gün önce atıklarını kanalizasyona boşalttığını ve rögarların tıkandığını bu yüzden de atık suların yollara taştığını belirtti. Alagöz, işlerine geri dönmek için mücadele verdiklerini ve bu mücadelenin yanı sıra işyerinin çevre kirliliği yarattığına da dikkat çektiklerini söyledi.

Savranoğlu Deri’nin patronunun işyerini Rodeo Deri adlı bir firmaya beş yıllığına kiraya verdiğini ifade eden Alagöz, Rodeo Deri’nin ruhsatı olmamasına rağmen çalıştığını da sözlerine ekledi.

(sendika.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.