ManşetGündemTürkiye

Rusya: Türk uçaklarının güvenliğini garanti edemeyiz

0

Suriye yönetiminin, İdlib’deki hava sahasını kapatmasının ardından, Rusya Savunma Bakanlığı, Türk uçaklarının bu bölgedeki güvenliğiyle ilgili uyarıda bulundu.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov, “Suriye hükümeti, İdlib bölgesi üzerindeki hava sahasındaki durumun aniden kötüleşmesi bağlamında, bu hava sahasının kapatıldığını duyurmak zorunda kaldı” dedi ve ekledi: “Bu koşullarda, Rusya’nın Suriye’deki ordu grubu komutanlığı, Türk savaş uçaklarının Suriye semalarındaki uçuşlarının güvenliğini garanti edemez.”

Suriye ordusu, İdlib üzerindeki hava sahasının kapatıldığını, bölgede görülecek tüm hedeflerin düşman olarak algılanıp hava savunma sistemleri tarafından vurulacağını duyurmuştu.

Putin: Savaşa girme niyetimiz yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 20 Şubat’ta çekilen Rus devlet ajansı TASS‘la yaptığı söyleşisinde ise “Rusya’nın savaşa girme gibi bir niyeti olmadığını” söylediği aktarıldı. Putin, ‘Kimsenin aklına savaş fikrinin gelmemesi için elinden geleni yaptığını’ ifade etti.

Rus Haber Ajansı, Rusya liderinin verdiği röportajdan alıntılar şeklinde bu ifadeleri paylaştı. Röportajın tamamı henüz yayınlanmadı.

Suriye’de sahada artan tansiyon nedeniyle Rusya lideri, 5 Mart günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.