Doğa Mücadelesi

ROCK-A termik santrale karşı buluşmaya çağırdı!

0

Rock-A festivali, Aliağa’da yapılması planlanan termik santrallere karşı 6 Mayıs’ta yapılacak olan buluşmaya çağırdı.

Çağrı şu şekilde:

Aliağa’ya 7 tane termik santral yapılmak isteniyor. Bunlardan ikisi için yasal izinler alınmış durumda ve hâlihazırda bir tanesinin inşaatı başladı bile. Gözü kâr ve daha fazla enerji ihtiyacıyla dönmüş şirketler ve iktidarlar, efendiliğine soyundukları doğayı talan etme konusunda neredeyse birbirleriyle yarışıyorlar.  Bu sefer talan edilecek bölge olarak İzmir Aliağa seçildi.

Ne mutlu biz İzmirlilere! Zira bu talanı yaldızlı gelişme ve istihdam yalanlarıyla pazarlamaya çalışan şirketler neredeyse teşekkür etmemizi istiyorlar. Ve her fırsatta daha fazla enerjiye ihtiyaç olduğu iddiasıyla üste çıkmaya çalışıyorlar. Enerji ihtiyacı kapitalizmin ve onların yancısı olan iktidarların neredeyse 200 yıldır kullandıkları en büyük yalanlardan biridir. Çünkü enerjiye ihtiyaç duyan bizler değiliz. Daha fazla kar etmek için aslında hiçbir zaman ihtiyacımız olmayan ürünleri daha fazla üretmek zorunda olan sermaye enerjiye ihtiyaç duyar. Bunu meşrulaştırmak içinse her türlü iletişim aygıtı ve fırsat kullanılarak yaratılan TÜKETİM KÜLTÜRÜ’nün günlük yaşamlarımızın her anına nüfuz edecek kadar kanıksanması sağlanır.

Aslında daha fazla enerji bizim daha fazla tüketmemizden ve doğaya daha fazla çöp bırakmaktan başka bir şey değildir. Bu nedenle artık, enerjiyi -‘temiz’ ya da kirli- nereden elde edeceğimizi değil aslında daha fazla enerjiye neden ihtiyaç duyduğumuzu sorguluyoruz ve enerji ihtiyacı yalanlarıyla yaşadığımız toprakların her yanına termik, nükleer ya da hidroelektrik santraller dikmek isteyen şirketlerin karşısına hayatın olanca enerjisiyle dikiliyoruz.

6 Mayıs 2012 Pazar günü, Termik Santrallere karşı,  Aliağa’da yapılacak olan  buluşmaya herkesi çağırıyoruz.

You may also like

Comments

Comments are closed.