Radyo Agos, Açık Radyo’da

Agos Gazetesi artık radyoda. Agos Gazetesinin haftalık bir özeti her Cumartesi günü saat 09:00 – 10:30 arasında Açık Radyo’dan yayınlanacak. “Radyo Agos” adı ile yayınlanan programın ilk bölümü 10 Kasım Cumartesi günü Agos Gazetesinin emektarları Karin Karakaşlı, Rober Koptaş ve Pakrat Estukyan tarafından gerçekleştirildi. 

Radyo Agos’un ilk bölümünde Agos gazetesinde yer verilen konular üzerinde duruldu. Aras Yayıncılık tarafından türkçeye kazandırılan, “Bir Zamanlar Anadolu’da 1915 Öncesinde Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeniler” kitabı, Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen “Mardin ve Çevresi Toplumsal ve Ekonomik Tarihi” konferansı, Bomonti Mıhitaryan Vakfı tarafından açılan mahkeme sonucu haksız yere 1998 yılında ellerinden alınan Bomonti Mıhitaryan Okulu‘nun Vakfa tekrar devredilmesi, Altın Koza’da en iyi film ödülü alan “Babamın Sesi” filminin yönetmeni Orhan Eskiköy ile söyleşi, 1915’de kapatıldıktan 98 yıl sonra tekrar açılan ve bir asır sonra kıyılan ilk nikaha da şahitlik yapan Diyarbakır’daki Surp Giragos Kilisesi ilk bölümde değinilen konular oldu.

Radyo Agos programında her hafta yayınlanacak sabit köşelerden birisi de, “Ayp-Pen-Kim“. Türkçesi ile “ABC” köşesinde emekli öğretmen Şuşan Özoğlu; programı dinleyenlere her hafta birkaç cümle Ermenice öğretecek.

Haftalık Agos gazetesinin sesini duymak isteyenlerin kaçırmamaları gereken “Radyo Agos”un tüm bölümlerini Açık Radyo Podcast servisi üzerinden de istenen her an dinlemek mümkün. Podcast servisi hakkında bilgi edinmek için acikradyo.com/

Radyo Agos’un ilk bölümünü buradan dinleyebilirsiniz.

(Yeşil Gazete, Açık Radyo.com)

 

Paylaş
Yazar:
Alper Tolga Akkuş