Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), şehrin Altınordu ilçesindeki Güzelyalı Mahallesinde kıyı koruma yasasına aykırı olarak deniz kıyısına inşa edilen duvarın yapımının durdurulması için yetkililerin müdahalede geciktiğini ve duvar inşasının bitmek üzere olduğunu belirtti.
Örülen taş duvarın kıyının bozulmasına yol açacağına ve izinsiz olarak örüldüğüne dikkati çeken ORÇEV Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesine (OBB) ve Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerine konuya ilişkin dilekçe vererek yasadışı çalışmanın durdurulmasının talep edildiğini belirtti.
ORÇEV, Güzelyalı Mahallesi sakinlerinin kıyı koruma yasasına aykırı çalışma yapıldığına yönelik şikayette bulunduğunu ifade ederek, dernek tarafından yerinde yapılan incelemede şikayetin doğru olduğunun tespit edildiğini kaydetti.
Bunun üzerine 28 Nisan’da Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne söz konusu duvar inşasının fotoğraflarıyla birlikte şikayet dilekçesi verildi.
Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, 20 Mayıs’ta derneğe gönderdiği yazıda şikayetin doğru olduğunu ve taş duvarın kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kıyı alanı içinde kaldığının anlaşıldığını belirterek OBB ve Altınordu Belediyesinden gereğinin yapılmasını istedi.
ORÇEV, aynı tarihte OBB’nin de Altınordu Belediyesine gereğinin yapılması için yazı gönderdiğini aktararak, “Görülüyor ki haklıyız ancak kurumlar gereğini yapana kadar duvar yapımı bitecek, kıyı işgal edilmiş olacak. Bu durumda iş işten geçmiş olmaktadır” diye uyardı.
Kıyılara verilen zararların giderilmesi mümkün olmadığını vurgulayan ORÇEV, şu ifadelere yer verdi:
“Verdiğimiz dilekçenin gereği hemen yapılsaydı hem duvar yapılmazdı hem de kıyıya verilen zarar önlenebilirdi. Ancak kurumlar gerekli adımı zamanında atmadığı için zararlar önlenemiyor. Şimdi ne olacak? Zarar giderilebilecek mi? Yapılan duvar yıkılacak mı? Aynı yerde yasadışı beton iskele yapılmıştı, şikayetimiz sonrası yıkılmıştı. Şimdi bu zarar da giderilmeli, sorumlular cezasız bırakılmamalıdır. Mahalle halkıyla da yaptığımız görüşmede OBB’ye sözlü şikayet yanında Cimer’e de başvurduklarını söylediler. Şikayetler oluyor ancak nedense zamanında önlem alınmıyor.”
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…