Öpüşme makinesi icat edildi

Singapur’da teknoloji uzmanları, sevgilisi ya da eşi uzakta olanlar için öpüşme robotu Kissenger’ı icat etti.

Robot, güç ve basınç dalgaları yollayarak öpüşme hissi yaratıyor.

Küçük bir kafanın üzerine yerleştirilmiş harekete duyarlı elektronik dudaklardan oluşan Kissenger’ın adı da İngilizce “Öpücük Ulağı” anlamına gelen “Kiss Messenger”ın kısaltması.

Aslında Kissenger ilk olarak Haziran ayında İngiltere’de düzenlenen bir bilim konferansında tanıtıldı ancak henüz piyasaya sürülmedi. Uzmanlar ürünün kullanıcıların kullanımına sunulması için üzerinde bazı ayarlamalar yapılması gerektiğini belirtti.

Kissenger’ın mucidi Hooman Samani, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Bu cihaz insanlar arasında iletişimi sağlamak için kullanılabilir” dedi.

Kissenger, bilgisayara USB kablolarla bağlanıyor. İnternet bağlantısı üzerinden karşı taraftaki Kissenger sahibi kişiye güç ve basınç dalgaları yollayarak öpüşme hissi yaratıyor. Dudaklar için kullanılan silikon madde de insan dudağına en yakın duyguyu veriyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karadeniz giderek Marmara’ya benziyor: Kirli ve oksijensiz

ODTÜ Bilim-2 gemisiyle Karadeniz kıyılarındaki kirliliği inceleyen ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü araştırmacıları, Karadeniz'in kirlilik açısından giderek Marmara Denizi'ne benzediğini buldu.

İklim değişikliği dünyanın dönüş hızını yavaşlatıyor, günler giderek uzuyor

Küresel ısınmanın etkisiyle eriyen buzulların ekvator çevresinde birikmesiyle dünyanın dönüş hızı giderek azalıyor. Uzmanlar, günlerin uzunluğundaki değişimin hassas zaman ölçülerine dayanan internet ve GPS sistemlerini etkileyebileceği konusunda uyarıyor.

Yapay zeka yatırımları Google’ın net sıfır planlarını suya düşürebilir

Enerji ihtiyacı giderek artan veri merkezlerine bağımlı olan Google'ın...

Araştırma: Ozon tabakasına zarar veren gazlar beklenenden hızlı azalıyor

Atmosferdeki zararlı gazların beklenenden daha hızlı bir şekilde azaldığını ortaya koyan bilim insanları, ozon tabakasını korumaya yönelik uluslararası çabaların 'büyük bir küresel başarı' olduğunu söyledi.

Erasmus AI’den iklim değişikliği odaklı yapay zeka dil modeli: ClimateGPT

İklim değişikliği odaklı ilk yapay zeka modeli olan ClimateGPT, 200 milyondan fazla akademik çalışmayı barındırıyor ve kendisine sorulan soruları makaleleri kaynak göstererek yanıtlıyor. Ancak doğru yanıt yüzdesi halen 'veri yetersizliği' nedeniyle yüksek değil.

EN ÇOK OKUNANLAR